Geven aan cultuur in de buurt

Anjeractie

De Anjeractie is de collecteweek van Cultuurfonds. In deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.

Wie mag collecteren?
Leden van verenigingen die zich bezighouden met cultuur mogen collecteren voor de Anjeractie. Dit zijn leden van bijvoorbeeld koren, harmonieën, fanfare- en brassbands, dans- en toneelverenigingen, majorettekorpsen, etc. Eenderde van de opbrengst mag de collecterende vereniging houden voor de eigen clubkas. De overige tweederde komt ten goede aan de vele culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald.

Ook individuele collectanten kunnen meedoen. Vooral in de grote steden is behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. Wat individuele collectanten inzamelen komt ten goede aan het Cultuurfonds.

Wanneer?
Op voorstel van de Stichting Collecteplan (SCP) stelt het Centraal Bureau Fondsenwerving jaarlijks het landelijke collecterooster vast. Hierin is voor collecterende goede doelen een collecteweek vastgelegd. In die weken mag er alleen voor het betreffende goede doel gecollecteerd worden. In sommige gemeenten is het niet toegestaan op zondag te collecteren.
De Anjeractie vindt in 2014 plaats van 11 t/m 17 mei.

Neem voor meer informatie contact op met Hedwig Paesbrugge, landelijk coördinator van de Anjeractie:
Telefoon: (020) 520 61 30
Fax: (020) 623 84 99

E-mail: anjeractie@cultuurfonds.nl

Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Beeldende kunst

Mode Stipendium

Ondersteuning voor modevormgevers Bekijk project
Podiumkunsten

Festival Het Wilde Oosten

Productiehuis de Nieuwe Oost Bekijk project
Kunst en Cultuureducatie

Stichting Behoud Molen De David

Restauratie van de Molen de David Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Bekijk project

Cultuuragenda op TV Gelderland

Spot Cultuurfonds in Cultuuragenda TV Gelderland Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws