Geven aan cultuur in de buurt

Anjeractie

Om de Anjeractie in 2014 te ondersteunen is Henny Huisman de uitdaging aangegaan om een nummer ten uitvoer te brengen op een instrument dat jullie kiezen. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen omdat cultuur het nodig heeft. Al het geld die deze actie oplevert, gaat in het geheel naar culturele projecten bij jou in de buurt. Ga naar www.anjeractie.nl en doe mee!

De Anjeractie is de collecteweek van Cultuurfonds. In deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.

Wie mag collecteren?
Leden van verenigingen die zich bezighouden met cultuur mogen collecteren voor de Anjeractie. Dit zijn leden van bijvoorbeeld koren, harmonieën, fanfare- en brassbands, dans- en toneelverenigingen, majorettekorpsen, etc. Eenderde van de opbrengst mag de collecterende vereniging houden voor de eigen clubkas. De overige tweederde komt ten goede aan de vele culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald.

Ook individuele collectanten kunnen meedoen. Vooral in de grote steden is behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. Wat individuele collectanten inzamelen komt ten goede aan het Cultuurfonds.

Wanneer?
Op voorstel van de Stichting Collecteplan (SCP) stelt het Centraal Bureau Fondsenwerving jaarlijks het landelijke collecterooster vast. Hierin is voor collecterende goede doelen een collecteweek vastgelegd. In die weken mag er alleen voor het betreffende goede doel gecollecteerd worden. In sommige gemeenten is het niet toegestaan op zondag te collecteren.?De Anjeractie vindt in 2014 plaats van 11 t/m 17 mei.

Neem voor meer informatie contact op met Hedwig Paesbrugge, landelijk coördinator van de Anjeractie:
Telefoon: (020) 520 61 30
Fax: (020) 623 84 99?
E-mail: anjeractie@cultuurfonds.nl

Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Kunst en Cultuureducatie

Stichting Behoud Molen De David

Restauratie van de Molen de David Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Bekijk project
Beeldende kunst

Museum Arnhem

Tentoonstelling Threads over textiel en draad Bekijk project
Podiumkunsten

The Timbertown Follies

Stichting Peerd en Stranger Things Have Happened brengen samen de voorstelling The Timbertown Follies. Bekijk project
Beeldende kunst

Kasteel Keukenhof & Atelier van Lieshout

VRIJSTAAT - Solo tentoonstelling van Atelier van Lieshout - Kasteel Keukenhof Art Foundation Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws