Geven aan cultuur in de buurt

Anjeractie

De Anjeractie is de collecteweek van Cultuurfonds. In deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.

Wie mag collecteren?
Leden van verenigingen die zich bezighouden met cultuur mogen collecteren voor de Anjeractie. Dit zijn leden van bijvoorbeeld koren, harmonieën, fanfare- en brassbands, dans- en toneelverenigingen, majorettekorpsen, etc. Eenderde van de opbrengst mag de collecterende vereniging houden voor de eigen clubkas. De overige tweederde komt ten goede aan de vele culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald.

Ook individuele collectanten kunnen meedoen. Vooral in de grote steden is behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. Wat individuele collectanten inzamelen komt ten goede aan het Cultuurfonds.

Wanneer?
Op voorstel van de Stichting Collecteplan (SCP) stelt het Centraal Bureau Fondsenwerving jaarlijks het landelijke collecterooster vast. Hierin is voor collecterende goede doelen een collecteweek vastgelegd. In die weken mag er alleen voor het betreffende goede doel gecollecteerd worden. In sommige gemeenten is het niet toegestaan op zondag te collecteren.
De Anjeractie vindt in 2014 plaats van 11 t/m 17 mei.

Neem voor meer informatie contact op met Hedwig Paesbrugge, landelijk coördinator van de Anjeractie:
Telefoon: (020) 520 61 30
Fax: (020) 623 84 99

E-mail: anjeractie@cultuurfonds.nl

Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Monumentenzorg

De Pluut

Herstel varend monument Bekijk project
Muziek

Volksopera Ondiep

Op 23 en 24 mei 2014 uitvoering volksopera in de Utrechtse wijk Ondiep Bekijk project
Groningen

Stichting Swinder

Een multidisciplinair project van Stichting Swinder om de Groninger cultuur landelijk onder de aandacht brengen bij een jonger publiek. Bekijk project
Beeldende kunst

Rijksmuseum

Inrichting van het nieuwe auditorium Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws