De kunst van het geven

Wat is 'Mecenaat op Maat'?

Met het Mecenaat op Maat vertaalt het Cultuurfonds uw wensen om te schenken aan cultuur,  natuur of wetenschap zo goed mogelijk naar de praktijk. In veel gevallen biedt de ‘klassieke’ geefvorm CultuurFonds op Naam uitkomst, maar misschien is uw idee zo bijzonder dat maatwerk de oplossing is. 

Wat doet het fonds?

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds is intermediair tussen schenker en aanvrager.
  • Wij nemen werk uit handen voor particulieren, stichtingen en bedrijven, maar zorgen wel dat schenkers betrokken blijven.
  • Het Cultuurfonds is actief op de werkterreinen Beeldende kunst, Geschiedenis & letteren, Monumentenzorg, Natuur, Muziek & theater en verstrekt Cultuurfondsbeurzen.

Wat zijn de voordelen?

  • Betrouwbaar: Het Cultuurfonds is een private instelling met de culturele ANBI- status en CBF-keurmerk.
  • Belastingvoordeel: Vanwege de ANBI-status kunt u via het fonds fiscaal aantrekkelijk schenken en nalaten.
  • Op maat: U kunt samen met ons het doel van uw schenking bepalen en de beoogde bestedingsvorm; bijvoorbeeld een stipendium, beurs of bijdrage aan een specifiek werkterrein.
  • Professioneel: Het Cultuurfonds heeft op elk werkterrein deskundige adviseurs in huis en werkt met (externe) adviescommissies.
  • Door zijn netwerk van deskundigen is het Cultuurfonds in staat de weg te vinden naar projecten en talenten die financiële steun verdienen.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen over schenken en nalaten. Vraag hier de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. 

Deze mecenassen gingen u voor!

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
NTF en Amsterdam Fringe

Nederlands Theater Festival

De beste Nederlandse en Vlaamse theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen zijn van 1 t/m 11 september te zien tijdens het Nederlands Theater Festival in Bekijk project
Theatrale ontdekkingstocht

WOLK

Lucas De Man en Pascal Leboucq hebben in ‘s-Hertogenbosch WOLK gebouwd. Een theatrale ontdekkingstocht 'van wat je bent naar wie je bent'. Van 4 augustus t/m Bekijk project
Van Cobra naar New Babylon

Constant. Ruimte + Kleur

Herontdek de beeldend kunstenaar en visionair Constant met de nieuwe tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Bekijk project
Erepodium voor Nederlandse filmcultuur

Nederlands Film Festival

Van 21 t/m 30 september 2016 is de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, met een rijk en Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws