De kunst van het geven

Wat is 'Mecenaat op Maat'?

Met het Mecenaat op Maat vertaalt het Cultuurfonds uw wensen om te schenken aan cultuur,  natuur of wetenschap zo goed mogelijk naar de praktijk. In veel gevallen biedt de ‘klassieke’ geefvorm CultuurFonds op Naam uitkomst, maar misschien is uw idee zo bijzonder dat maatwerk de oplossing is. 

Wat doet het fonds?

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds is intermediair tussen schenker en aanvrager.
  • Wij nemen werk uit handen voor particulieren, stichtingen en bedrijven, maar zorgen wel dat schenkers betrokken blijven.
  • Het Cultuurfonds is actief op de werkterreinen Beeldende kunst, Geschiedenis & letteren, Monumentenzorg, Natuur, Muziek & theater en verstrekt Cultuurfondsbeurzen.

Wat zijn de voordelen?

  • Betrouwbaar: Het Cultuurfonds is een private instelling met de culturele ANBI- status en CBF-keurmerk.
  • Belastingvoordeel: Vanwege de ANBI-status kunt u via het fonds fiscaal aantrekkelijk schenken en nalaten.
  • Op maat: U kunt samen met ons het doel van uw schenking bepalen en de beoogde bestedingsvorm; bijvoorbeeld een stipendium, beurs of bijdrage aan een specifiek werkterrein.
  • Professioneel: Het Cultuurfonds heeft op elk werkterrein deskundige adviseurs in huis en werkt met (externe) adviescommissies.
  • Door zijn netwerk van deskundigen is het Cultuurfonds in staat de weg te vinden naar projecten en talenten die financiële steun verdienen.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen over schenken en nalaten. Vraag hier de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. 

Deze mecenassen gingen u voor!

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws