De kunst van het geven

Wat is 'Mecenaat op Maat'?

Met het Mecenaat op Maat vertaalt het Cultuurfonds uw wensen om te schenken aan cultuur,  natuur of wetenschap zo goed mogelijk naar de praktijk. In veel gevallen biedt de ‘klassieke’ geefvorm CultuurFonds op Naam uitkomst, maar misschien is uw idee zo bijzonder dat maatwerk de oplossing is. 

Wat doet het fonds?

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds is intermediair tussen schenker en aanvrager.
  • Wij nemen werk uit handen voor particulieren, stichtingen en bedrijven, maar zorgen wel dat schenkers betrokken blijven.
  • Het Cultuurfonds is actief op de werkterreinen Beeldende kunst, Geschiedenis & letteren, Monumentenzorg, Natuur, Muziek & theater en verstrekt Cultuurfondsbeurzen.

Wat zijn de voordelen?

  • Betrouwbaar: Het Cultuurfonds is een private instelling met de culturele ANBI- status en CBF-keurmerk.
  • Belastingvoordeel: Vanwege de ANBI-status kunt u via het fonds fiscaal aantrekkelijk schenken en nalaten.
  • Op maat: U kunt samen met ons het doel van uw schenking bepalen en de beoogde bestedingsvorm; bijvoorbeeld een stipendium, beurs of bijdrage aan een specifiek werkterrein.
  • Professioneel: Het Cultuurfonds heeft op elk werkterrein deskundige adviseurs in huis en werkt met (externe) adviescommissies.
  • Door zijn netwerk van deskundigen is het Cultuurfonds in staat de weg te vinden naar projecten en talenten die financiële steun verdienen.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen over schenken en nalaten. Vraag hier de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. 

Deze mecenassen gingen u voor!

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Klim op het dak van de Sint-Jan

Een Wonderlijke Klim

Een unieke belevenis: wandelen door de dakgoten van de Sint-Jan in Den Bosch. Op 25 meter hoogte genieten van bijzondere beelden, eeuwenoude architectuur én Bekijk project
Masterclass Metropole Academy en een jubileumconcert

70 Jaar Metropole Orkest

Masterclass Metropole Academy en een jubileumconcert Bekijk project
Educatie

Markant Apeldoorn - Manifestatie Cultuur bij je buur

Cultuur bij je buur. Tussen de schuifdeuren, in de tuin, de sportkantine of het verzorgingstehuis. Overal, behalve op reguliere podia. Bekijk project

Eise Eisinga Planetarium verwondert...

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt bij aan de herinrichting en uitbreiding van het oudste werkende planetarium ter wereld. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws