Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen rondom het aanvraagproces op een rij gezet. Mocht uw vraag er niet bij zitten, dan horen wij deze graag via info@cultuurfonds.nl. Het Cultuurfonds kent ook een telefonisch spreekuur voor aanvragen van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 12.00 uur, via (020) 520 6130.

Veelgestelde vragen
Hoeveel CultuurFondsen op Naam beheert het Prins Bernhard Cultuurfonds?

Het Cultuurfonds beheert ruim 400 CultuurFondsen op Naam.

Maakt u geld vrij voor fondsenwerving?

Natuurlijk. Om het publiek te attenderen op de mogelijkheden van schenken, moet het fonds daarover communiceren. Dat doen wij door middel van advertenties (zowel in print als online en via social media), radio- en televisiespotjes, folders, een relatiemagazine en het organiseren van activiteiten waarbij we laten zien wat het fonds doet. Deze activiteiten kosten geld. Het fonds betaalt deze kosten uit de beleggingsopbrengsten van het eigen vermogen en zorgt ervoor dat deze nooit meer zijn dan 25% van de inkomsten uit eigen fondsenwerving (de CBF-norm).

Waarom heeft het fonds donateurs nodig?

Wij vinden het belangrijk dat Nederland het werk van het fonds steunt. Dat vergroot niet alleen het activiteitenbudget, waardoor wij weer anderen kunnen helpen, maar ook het maatschappelijk draagvlak.

Begrippenlijst

Fondsenwerving

Om cultuur, natuur en wetenschap blijvend te ondersteunen, werven wij fondsen. Als inspirator van het hedendaagse mecenaat vinden wij het ook belangrijk om onafhankelijk en deskundig advies over filantropie te geven aan potentiële mecenassen.

Ontvang het laatste nieuws