Een nieuwe generatie mecenassen

Jong Mecenaat

Jong Mecenaat: een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen. Met een gift van € 100 bruto per jaar sluit je je al aan. 

Meedoen, netwerken & evenementen
Meedoen betekent geven! Maar meedoen betekent ook je aansluiten bij het netwerk van het Cultuurfonds: je wordt minimaal drie keer per jaar uitgenodigd voor evenementen waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht vanuit een bijzonder perspectief.

Poppenhuis, mode en interieur
Het eerste exclusieve evenement van Jong Mecenaat is op zondagmiddag 19 maart aanstaande.
In het Centraal Museum in Utrecht krijgen we door het bijzondere poppenhuis van Petronella de la Court, een unieke kijk op het leven en wonen van toen. Jet Pijzel-Dommisse, lid van de commissie monumentenzorg van het Prins Bernhard Cultuurfonds, vertelt ons erover.

Samen met Ninke Bloemberg, conservator mode van het Centraal Museum, bekijken we de in het poppenhuis getoonde mode en leren de verbanden met de hedendaagse modeontwerpen in de collectie van het museum kennen.
In het naast gelegen Fundatiegebouw van de Vrijvrouwe van Renswoude lopen we daarna aan de hand van Eva Röell, regent, als het ware in de 18de eeuw rond.

Aansluitend is er een bescheiden borrel in het Fundatiegebouw.

Aanmelden
Je kunt je direct aanmelden voor Jong Mecenaat of voor vragen contact opnemen met Mathilde Stuyling de Lange via jongmecenaat@cultuurfonds.nl of 020 520 6175.

Belastingvoordeel
Door periodiek te schenken wordt je gift aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van €100 bruto dan neer op € 59 of € 48 netto per jaar. 

Bereken hier je belastingvoordeel

Download hier de schenkingsovereenkomst om periodiek te schenken

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Beeldende kunst

In all their glory - Wereldberoemde schutterstukken in Koninklijk Paleis

Twaalf wereldberoemde schuttersschilderijen worden herenigd op de plek waar ze ooit samen hingen: in de Grote en Kleine Krijgsraadzaal van het Koninklijk Bekijk project
Erepodium voor Nederlandse filmcultuur

Nederlands Film Festival

Van 21 t/m 30 september 2016 is de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, met een rijk en Bekijk project
Thema: (R)evolutie - Nieuwe Wegen

Operadagen Rotterdam 20-29 mei

Een uniek festival en platform voor nieuwe ontwikkelingen op het terrein van opera en muziektheater. De 11e editie vindt plaats van 20 t/m 29 mei 2016. Bekijk project
Kunst en Cultuureducatie

Stichting Behoud Molen De David

Restauratie van de Molen de David Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws