Ondersteuning voor documentairemakers uit ontwikkelingslanden

Heddy Honigmann krijgt eigen CultuurFonds op Naam

Amsterdam, 2 december 2016 - Documentairemaker Heddy Honigmann stelt bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Heddy Honigmann Fund in, om documentairemakers uit ontwikkelingslanden te ondersteunen. Zij doet dit met het startkapitaal van 75.000 euro dat zij krijgt door de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

Heddy Honigmann Fund
De komende vijf jaar maken Heddy Honigmann en Ally Derks, de huidige directeur directeur van IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), jaarlijks een selectie uit de aanvragen die voor ondersteuning zijn ingediend bij het al bestaande IDFA Bertha Fund. Elk jaar kunnen drie aanvragen worden ondersteund vanuit het Heddy Honigmann Fund, met een bijdrage van 5000 euro per project.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert het Heddy Honigmann Fund, samen met meer dan 400 andere CultuurFondsen op Naam van betrokken mecenassen, met ieder een eigen doelstelling op gebied van cultuur, natuur of wetenschap.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
De Prins Bernhard Cultuurfondsprijs is een oeuvreprijs die elk jaar wordt toegekend aan personen of instellingen met een bijzondere staat van dienst op gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

De ontvanger van de prijs krijg, naast een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro, een startkapitaal van 75.000 euro om een eigen CultuurFonds op Naam in te stellen. Naam en doelstelling van dit fonds worden bepaald door de ontvanger van de prijs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt zorg voor het beheer en de besteding van het fonds.

Uitreiking
Heddy Honigmann ontving de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs op vrijdag 2 december 2016 uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima. Eerdere winnaars van de oeuvreprijs waren Francine Houben, Johan Simons, Piet Oudolf, Lidewij Edelkoort, Anton Corbijn en Orkest van de Achttiende Eeuw.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Van Cobra naar New Babylon

Constant. Ruimte + Kleur

Herontdek de beeldend kunstenaar en visionair Constant met de nieuwe tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Bekijk project
Theaterzaal in Rotterdam

Kantine Wallhala

Theater Walhalla is ontstaan als burgerinitiatief: een nieuwe, kleine theaterzaal in voormalige dansclub Dancing Walhalla. Het theater breidt zich uit met een Bekijk project
DNA: essentie onderzocht

20e Delft Chamber Music Festival

Van donderdag 28 juli t/m zondag 7 augustus viert Delft het 20ste Delft Chamber Music Festival. Rondom het thema DNA: essentie onderzocht gaat het festival op Bekijk project
Kunst in en rond Paleis Soestdijk

Bal!

Het is Bal! op Paleis Soestdijk. 40 grootse kunstinstallaties in en rond het paleis, van 25 juni t/m 25 september 2016. Met bijdragen van een bonte stoet Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws