Grachtentuinen Fonds

Amsterdamse Open Tuinen Dagen stellen het Grachtentuinen Fonds in

Amsterdam, 17 januari 2012. Het Museum Van Loon heeft als organisator van de Amsterdamse Open Tuinen Dagen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Grachtentuinen Fonds ingesteld. De doelstelling van dit nieuwe CultuurFonds op Naam is het financieel ondersteunen van bijvoorbeeld herstel van historische aanplant, tuinvazen, beelden, tuinhuizen en tuinaanleg van de Amsterdamse grachtentuinen. In totaal heeft het Cultuurfonds in 2011 twintig nieuwe CultuurFondsen op Naam ontvangen. Daarnaast waren er vele aanvullingen op bestaande fondsen.

Museum Van Loon organiseert al een aantal jaren de Amsterdamse Open Tuinen Dagen, zoals ook dit jaar in het weekend van 15 t/m 17 juni 2012. Vanaf dit jaar schenkt het museum jaarlijks een bedrag ter grootte van 50% van de opbrengsten van de Open Tuinen Dagen aan dit CultuurFonds op Naam. Het bedrag varieert tussen de EUR 10.000 en EUR 20.000.

Het fonds is actief per 1 januari 2012. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Museum van Loon besloot het fonds in te stellen bij het Cultuurfonds, zodat het geld op een onafhankelijke en deskundige wijze besteed wordt. Het is voor particulieren, bedrijven en vermogensfondsen mogelijk om bij te schenken aan het fonds. Dat kan vanaf 2012 fiscaal extra voordelig met gebruikmaking van de multiplier binnen de Geefwet.

Over CultuurFonds op Naam
Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur en natuurbehoud in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren, stichtingen en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament. In 2012 beheert het Cultuurfonds 279 CultuurFondsen op Naam.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen.

Noot voor de redactie
Contactpersoon voor de pers:
Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling communicatie, Yvette Hoogerwerf, (06) 15 01 15 82
Museum Van Loon, Tonko Grever, (020) 624 52 55, tonkogrever@museumvanloon.nl

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Klim op het dak van de Sint-Jan

Een Wonderlijke Klim

Een unieke belevenis: wandelen door de dakgoten van de Sint-Jan in Den Bosch. Op 25 meter hoogte genieten van bijzondere beelden, eeuwenoude architectuur én Bekijk project
Masterclass Metropole Academy en een jubileumconcert

70 Jaar Metropole Orkest

Masterclass Metropole Academy en een jubileumconcert Bekijk project
Educatie

Markant Apeldoorn - Manifestatie Cultuur bij je buur

Cultuur bij je buur. Tussen de schuifdeuren, in de tuin, de sportkantine of het verzorgingstehuis. Overal, behalve op reguliere podia. Bekijk project

Eise Eisinga Planetarium verwondert...

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt bij aan de herinrichting en uitbreiding van het oudste werkende planetarium ter wereld. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws