Grachtentuinen Fonds

Amsterdamse Open Tuinen Dagen stellen het Grachtentuinen Fonds in

Amsterdam, 17 januari 2012. Het Museum Van Loon heeft als organisator van de Amsterdamse Open Tuinen Dagen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Grachtentuinen Fonds ingesteld. De doelstelling van dit nieuwe CultuurFonds op Naam is het financieel ondersteunen van bijvoorbeeld herstel van historische aanplant, tuinvazen, beelden, tuinhuizen en tuinaanleg van de Amsterdamse grachtentuinen. In totaal heeft het Cultuurfonds in 2011 twintig nieuwe CultuurFondsen op Naam ontvangen. Daarnaast waren er vele aanvullingen op bestaande fondsen.

Museum Van Loon organiseert al een aantal jaren de Amsterdamse Open Tuinen Dagen, zoals ook dit jaar in het weekend van 15 t/m 17 juni 2012. Vanaf dit jaar schenkt het museum jaarlijks een bedrag ter grootte van 50% van de opbrengsten van de Open Tuinen Dagen aan dit CultuurFonds op Naam. Het bedrag varieert tussen de EUR 10.000 en EUR 20.000.

Het fonds is actief per 1 januari 2012. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Museum van Loon besloot het fonds in te stellen bij het Cultuurfonds, zodat het geld op een onafhankelijke en deskundige wijze besteed wordt. Het is voor particulieren, bedrijven en vermogensfondsen mogelijk om bij te schenken aan het fonds. Dat kan vanaf 2012 fiscaal extra voordelig met gebruikmaking van de multiplier binnen de Geefwet.

Over CultuurFonds op Naam
Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur en natuurbehoud in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren, stichtingen en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament. In 2012 beheert het Cultuurfonds 279 CultuurFondsen op Naam.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen.

Noot voor de redactie
Contactpersoon voor de pers:
Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling communicatie, Yvette Hoogerwerf, (06) 15 01 15 82
Museum Van Loon, Tonko Grever, (020) 624 52 55, tonkogrever@museumvanloon.nl

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws