Zilveren Anjers 2017

Amsterdam, 11 mei 2017. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjers 2017 toe aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels – van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. De onderscheiding wordt woensdagochtend 14 juni uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Jan Buisman (1925, Culemborg) voor zijn bijdrage ten behoeve van de geschiedenis van de meteorologie en in het bijzonder de publicaties Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen.

Elise Wessels – van Houdt (1943, Rotterdam) voor haar rol als moderne mecenas voor de podium- en beeldende kunsten en in het bijzonder voor Nihon no hanga, een omvangrijke collectie Japanse prenten.

Pieter Breuker (1945, Skingen) voor zijn bijdrage ten behoeve van cultuurhistorie en in het bijzonder de kaats- en sportgeschiedenis in relatie met kunst en cultuur.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Noot voor de redactie

De uitreiking vindt plaats op woensdag 14 juni om 11.00 uur in het Koninklijk Paleis Amsterdam.
De gronden van verlening en laudatio’s worden tijdens de uitreiking voorgelezen, maar zijn onder embargo vanaf donderdag 8 juni tot dinsdag 13 juni 12.00 uur op te vragen bij afdeling Communicatie, Yvette Hoogerwerf, pers@cultuurfonds.nl, tel. 020-520 6130.

Accreditatie mogelijk tot uiterlijk maandag 12 juni, 12.00 uur per e-mail rvd.pers.kh@minaz.nl onder vermelding van naam, medium en functie. Bij grote mediabelangstelling kan een beperkte toegangsregeling gelden. U ontvangt hierover uiterlijk maandagmiddag 12 juni per e-mail bericht.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Van Cobra naar New Babylon

Constant. Ruimte + Kleur

Herontdek de beeldend kunstenaar en visionair Constant met de nieuwe tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Bekijk project
Theaterzaal in Rotterdam

Kantine Wallhala

Theater Walhalla is ontstaan als burgerinitiatief: een nieuwe, kleine theaterzaal in voormalige dansclub Dancing Walhalla. Het theater breidt zich uit met een Bekijk project
DNA: essentie onderzocht

20e Delft Chamber Music Festival

Van donderdag 28 juli t/m zondag 7 augustus viert Delft het 20ste Delft Chamber Music Festival. Rondom het thema DNA: essentie onderzocht gaat het festival op Bekijk project
Kunst in en rond Paleis Soestdijk

Bal!

Het is Bal! op Paleis Soestdijk. 40 grootse kunstinstallaties in en rond het paleis, van 25 juni t/m 25 september 2016. Met bijdragen van een bonte stoet Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws