De kunst van het geven

Alle projecten

Beeldende kunst

Festival Tweetakt

Kunst is voor alle leeftijden - van peuters tot opa's en oma's - opwindend, verrassend, verrijkend en vervullend zijn, bij Festival Tweetakt. Dit jaar de 15e editie in Utrecht, van 31 maart t/m 16 april op de Neude en in diverse theaters in Utrecht, en t/m 28 mei in de weekenden op Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Lees meer
€ 20000

Erik Beelaerts van Blokland Fonds, Van der Jagt Zwolsman Fonds

Utrecht

Beeldende kunst

Eye Attack

De toeschouwer wordt voor de gek gehouden door de kunstwerken van de expositie Eye Attack. Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert een overzicht van Optical Art, van toonaangevende kunstenaars uit de jaren 50, 60 en 70. Van 25 februari t/m 18 juni 2017.

Lees meer
€ 20000

Breeman Talle Fonds

Schiedam

Beeldende kunst

Sluijters, Gestel, Kelder(Noord-Holland)

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse handelaar Wim Selderbeek (1884-1963). Stedelijk Museum Alkmaar reconstrueert zijn collectie, van 18 februari t/m 20 augustus.

Lees meer
€ 5000

Alkmaar

Geschiedenis en letteren

Duizendenéén Film & Poëzie

Het mysterie van het Oosten en de aarde van het Westen ontmoeten en bevruchten elkaar tijdens het driemaandelijkse festival Duizendenéén Film & Poëzie. Zondag 19 maart 2017: Reading Gilgamesh.

Lees meer
€ 12000

Amsterdam

Monumentenzorg

't Olde Maat Uus

In Giethoorn staat 't Olde Maat Uus, een authentieke boerderij aan de dorpsgracht die werd ingericht om bezoekers kennis te laten maken met het alledaagse leven in een bijzonder dorp. In 2017 wordt de museumboerderij hersteld en uitgebreid.

Lees meer
€ 31000

Willem van Wolmerum Fonds

Giethoorn

Alle werkterreinen

Hemelwater(Noord-Brabant)

STEK is een Bredase broedplaats voor duurzame kunstenaars en creatieve ondernemers. Met een bijdrage van het Cultuurfonds verduurzaamt STEK het terrein verder, met twee tanks voor hemelwateropvang.

Lees meer
€ 4584

Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds Noord-Brabant

Breda

Monumentenzorg

Westlander de Tijdgeest

De westlander de Tijdgeest uit 1910 werd gebruikt voor het vervoer van tuinbouw producten. In de jaren tachtig lag de Tijdgeest in de Hofvijver, als pronkstuk onder het torentje van de Minister President.

Lees meer
€ 5000

Cornelis Fop Smit Fonds

Beeldende kunst

In het hart van de renaissance

Van 12 februari t/m 18 juni 2017 zijn werken van enkele van de allergrootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance te zien in Enschede. Rijksmuseum Twenthe presenteert vijfenveertig topstukken van zestiende-eeuwse Italiaanse schilderkunst.

Lees meer
€ 25000

Enschede

Beeldende kunst

‘Kijk niet om’(Noord-Brabant)

Op 2 februari 2017 wordt in Nationaal Monument Kamp Vught de foto-expositie ‘Kijk niet om’ geopend, met een keuze uit het recente werk van oorlogsfotograaf Marielle van Uitert (1973). Zij is net terug van een reis naar de frontlinie van Mosul in Irak. Marielle maakt sinds 2008 fotoreportages in oorlogs- en conflictgebieden.

Lees meer
€ 2500

Vught

Theater

Soul #1 Audience(Zuid-Holland)

Choreografenduo Meyer-Chaffaud viert met hun nieuwste voorstelling, SOUL #1 Audience, 15 jaar samenwerking met productiehuis Korzo. Vanaf februari tot en met april 2017 te zien.

Lees meer
€ 7500

Beeldende kunst

Gek van surrealisme

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert van 11 februari tot en met 28 mei 2017 ‘Gek van surrealisme’, een ongeëvenaard overzicht met topstukken afkomstig uit vier befaamde Europese privéverzamelingen.

Lees meer
€ 25000

Breeman Talle Fonds

Rotterdam

Muziek

Orchestre Partout(Noord-Holland)

Ooit begonnen in AZC Alkmaar, brengt Orcheste Partout muzikanten van verschillende nationaliteiten samen. Taal is geen issue, want de muziek vertaalt alle emoties. In 2017 ook in AZC Amsterdam.

Lees meer
€ 4000

Amsterdam

Beeldende kunst

Watteau

Franse kunstenaar Antoine Watteau liep vooruit op zijn tijd. Met zijn lichte, luchtige en elegante stijl wist hij als geen ander de gevoelens en het plezier van jonge mensen weer te geven. Het Haarlemse Teylers Museum laat zijn een indrukwekkende verzameling van zijn werk zien. 1 februari t/m 14 mei 2017.

Lees meer
€ 15000

Anthonia Bloembergen Fonds

Haarlem

Beeldende kunst

Fabriek Zwanikken(Zuid-Holland)

Stichting Electriciteitsfabriek opent in 2017 haar deuren voor een nieuwe winterwerkplaats en een doorlopende tentoonstelling. Beeldend kunstenaar Christiaan Zwanikken presenteert van 24 februari tot 30 april in de rauwe turbinehal een zintuiglijke beleving: 'Fabriek Zwanikken'

Lees meer
€ 7000

Den Haag

Geschiedenis en letteren

Schilderen met woorden(Zuid-Holland)

Gedurende een groot deel van zijn leven heeft Louis Couperus poëzie geschreven, waarvoor tot nu toe nog weinig aandacht is geweest. Deze winter visualiseert het Louis Couperus Museum de dichtkunst van de Haagse schrijver door middel van afbeeldingen en beeldhouwwerk waardoor de schrijver was geïnspireerd. T/m 8 mei 2017.

Lees meer
€ 6000

Den Haag

Alle werkterreinen

2 Turven Hoog(Noord-Holland)

2 Turven Hoog brengt de allerkleinsten in aanraking met kunstzinnige ervaringen van hoge kwaliteit. Kunstenaars, peuterspeelzalen en theaters werken hiertoe nauw met elkaar samen. Het Cultuurfonds steunt het programma in 2017.

Lees meer
€ 5000

Haarlem

Monumentenzorg

Onze tunnel

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Maastunnel wijdt de Kunsthal Rotterdam in samenwerking met de gemeente Rotterdam een tentoonstelling aan de eerste afgezonken verkeerstunnel ter wereld. Van 14 januari tot 23 april.

Lees meer
€ 10000

Ted Schutten Fonds

Rotterdam

Muziek

Capella Amsterdam

Cappella Amsterdam is een internationaal gewaardeerd kamerkoor, onder leiding van dirigent Daniel Reuss. In 2017 draagt het Cultuurfonds bij aan de uitvoeringen van hun eigen series.

Lees meer
€ 50000

Fonds Henri Fock, Fonds de Visser-Geerling, Dessauvagie/Sauer Fonds, Korinthiërs Fonds

Amsterdam

Geschiedenis en letteren

Nederland Vertaalt 2017

Voorde zevende keer wordt de vertaalmanifestatie Nederland Vertaalt georganiseerd, met een vertaalwedstrijd en een vertaaldag in Utrecht op 13 mei.

Lees meer
€ 150000

Utrecht

Beeldende kunst

Alice in Wonderland(Zuid-Holland)

Met kerst is de wereldpremière van Alice in Wonderland in het Zuiderstrandtheater te Den Haag met prachtige muziek, een surrealistisch toneelbeeld en oogverblindende kostuums!

Lees meer

Alle werkterreinen

Dag van het Mecenaat

Op 19 januari 2017 vindt het symposium 'Dag van het Mecenaat' in de Universiteit van Utrecht plaats. Het symposium gaat over het hedendaagse mecenaat en is bedoeld voor schenkers, onderzoekers en beleidsmakers.

Lees meer
€ 10000

Geschiedenis en letteren

De getekende stad(Utrecht)

Voor liefhebbers van Utrecht: een verzameling van kleurige tekeningen laat de ontwikkeling van de stad zien tijdens de 20e eeuw. De tentoonstelling De getekende stad bestaat uit werken van 90 kunstenaars, en is te zien in Het Utrechts Archief van 6 november 2016 t/m 30 april 2017.

Lees meer
€ 10000

Van Hoorn-Koster Fonds

Utrecht

Beeldende kunst

Marinus Boezem

Boezem wordt gerekend tot de grondleggers van de conceptuele kunst. Voor de Oude Kerk in Amsterdam ontwikkelt hij nieuw werk; een verticaal labyrint waarin de bezoeker verschijnt of verdwijnt. Vanaf 24 november t/m 26 maart 2017.

Lees meer
€ 10000

Amsterdam

Natuur

De Wilde Stad in de klas

In 2017 verschijnt de film 'De Wilde Stad', over de bijzondere biodiversiteit in de stad. Hierbij wordt een lesprogramma ontwikkeld, om scholieren de waarde van natuur in de stad bij te brengen.

Lees meer
€ 25000

Joep Zeelen Fonds

Beeldende kunst

100 jaar inspiratie

De inspiratiebron die De Stijl voor Nederlandse en internationale kunst is geweest, is tot nu toe nooit in kaart gebracht. Met dit boek van Evert van Straaten wordt daar verandering in gebracht.

Lees meer
€ 9000

Ontvang het laatste nieuws