De kunst van het geven

Alle projecten

Muziek

Capella Amsterdam

Cappella Amsterdam is een internationaal gewaardeerd kamerkoor, onder leiding van dirigent Daniel Reuss. In 2017 draagt het Cultuurfonds bij aan de uitvoeringen van hun eigen series.

Lees meer
€ 50000

Fonds Henri Fock, Fonds de Visser-Geerling, Dessauvagie/Sauer Fonds, Korinthiërs Fonds

Amsterdam

Geschiedenis en letteren

Nederland Vertaalt 2017

Voorde zevende keer wordt de vertaalmanifestatie Nederland Vertaalt georganiseerd, met een vertaalwedstrijd en een vertaaldag in Utrecht op 13 mei.

Lees meer
€ 150000

Utrecht

Beeldende kunst

Alice in Wonderland(Zuid-Holland)

Met kerst is de wereldpremière van Alice in Wonderland in het Zuiderstrandtheater te Den Haag met prachtige muziek, een surrealistisch toneelbeeld en oogverblindende kostuums!

Lees meer

Alle werkterreinen

Dag van het Mecenaat

Op 19 januari 2017 vindt het symposium 'Dag van het Mecenaat' in de Universiteit van Utrecht plaats. Het symposium gaat over het hedendaagse mecenaat en is bedoeld voor schenkers, onderzoekers en beleidsmakers.

Lees meer
€ 10000

Geschiedenis en letteren

De getekende stad(Utrecht)

Voor liefhebbers van Utrecht: een verzameling van kleurige tekeningen laat de ontwikkeling van de stad zien tijdens de 20e eeuw. De tentoonstelling De getekende stad bestaat uit werken van 90 kunstenaars, en is te zien in Het Utrechts Archief van 6 november 2016 t/m 30 april 2017.

Lees meer
€ 10000

Van Hoorn-Koster Fonds

Utrecht

Beeldende kunst

Albert Moore in Museum De Buitenplaats

Museum De Buitenplaats en de York Art Gallery (UK) slaan de handen ineen voor een expositie gewijd aan negentiende-eeuwse schilder Albert Moore. Of Beauty and Aesthetics is te zien in Eelde van 10 december t/m 19 maart 2017.

Lees meer
€ 10000

Eelde

Beeldende kunst

Marinus Boezem

Boezem wordt gerekend tot de grondleggers van de conceptuele kunst. Voor de Oude Kerk in Amsterdam ontwikkelt hij nieuw werk; een verticaal labyrint waarin de bezoeker verschijnt of verdwijnt. Vanaf 24 november t/m 26 maart 2017.

Lees meer
€ 10000

Amsterdam

Natuur

De Wilde Stad in de klas

In 2017 verschijnt de film 'De Wilde Stad', over de bijzondere biodiversiteit in de stad. Hierbij wordt een lesprogramma ontwikkeld, om scholieren de waarde van natuur in de stad bij te brengen.

Lees meer
€ 25000

Joep Zeelen Fonds

Beeldende kunst

100 jaar inspiratie

De inspiratiebron die De Stijl voor Nederlandse en internationale kunst is geweest, is tot nu toe nooit in kaart gebracht. Met dit boek van Evert van Straaten wordt daar verandering in gebracht.

Lees meer
€ 9000

Monumentenzorg

Restauratie Landgoed Singraven

'Dat huis, de omgeving, de Dinkel die erlangs stroomt, de prachtige natuur!' Historische buitenplaats Landgoed Singraven restaureert het interieur én ontwikkelt de omliggende natuur.

Lees meer
€ 100000

Denekamp

Theater

Ongeschikt voor kinderen

‘Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen’ is een onconventionele voorstelling waarin kinderen ongezouten hun mening mogen geven. Door STIP theaterproducties, vanaf januari 2017 in de theaters.

Lees meer
€ 15000

Beeldende kunst

Life of Ornament

Maastricht ervaart op een nieuwe manier het eigen cultureel erfgoed, met de bijzondere tentoonstelling van Viewmaster Projects. Vanaf november op verschillende plekken in de stad.

Lees meer
€ 6000

Maastricht

Muziek

Johanna Bordewijk-Roepman

Een dubbelbiografie van schrijver Ferdinand Bordewijk en componiste Johanna Bordewijk-Roepman verschijnt, geschreven door Elly Kamp. De kamermuziekwerken van Bordewijk-Roepman worden ter gelegenheid van het boek voor het eerst op CD uitgebracht.

Lees meer
€ 5000

Muziek

Cello Biënnale

Negen dagen lang is de Cello Biënnale een ultieme ontmoetingsplaats en bron van inspiratie is voor cellisten en andere muziekliefhebbers uit de hele wereld. Van 20 t/m 29 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Lees meer
€ 45000

Hausta Donans Fonds, Ans Otten-Nypels Fonds, Fonds Henri Fock, Bredius Fonds, Middelbeek Stortenbeker Fonds

Amsterdam

Natuur

Walviswonderen van de Noordzee

SOS Dolfijn ontwikkelt een digitaal lesprogramma over walvisachtigen in de Noordzee en hoe deze bedreigd worden. Het materiaal zal vanaf 2017 beschikbaar zijn.

Lees meer
€ 20000

Regulus Fonds, Par Terra Fonds

Monumentenzorg

Jan Duiker, bouwkundig ingenieur

De architect Jan Duiker wordt gerekend tot de belangrijkste architecten van Nederland. Het boek 'Jan Duiker, bouwkundig ingenieur (1890-1935). Van warm naar koud' beschrijft het leven en werk van Jan Duiker en onderzoekt hoe hij tot zijn vooruitstrevende architectuuropvattingen kwam.

Lees meer
€ 5100

Muziek

Fiere Vrouwen

Briefliederen aan onvergetelijke vrouwen van toen en nu. Zangeressen zingen hun vrouwelijke helden in verschillende muziekstijlen toe; pop, spoken word, kleinkunst en klassiek. Vanaf september 2016 in de theaters.

Lees meer
€ 10000

Jan Vogel Fonds

Geschiedenis en letteren

De Kracht van Rotterdam

Professionele Rotterdamse schrijvers geven schrijflessen aan de leerlingen van 4 HAVO/VWO. Leerlingen leren een kort verhaal te schrijven bij een zelf gekozen foto van De Kracht van Rotterdam. Tijdens schooljaar 2016/2017.

Lees meer
€ 10000

Rotterdam

Natuur

Red de weidevogels

Biologe Boki Luske onderzoekt de terugloop van het aantal Nederlandse weidevogels en brengt het voedselaanbod in kaart. Hiermee wordt het nemen van effectieve maatregelen een stuk makkelijker.

Lees meer
€ 20000

Bruinvis Meijer Fonds

Beeldende kunst

Bezield Landschap

Johannes Warnardus Bilders, de gerespecteerde landschapsschilder uit de 19e eeuw, krijgt zijn eerste monografie. Bezield landschap, over het leven en werk van Bilders, verschijnt in oktober 2016.

Lees meer
€ 6000

Monumentenzorg

De Zwerver

Het oudste nog bestaande atelier-/woonschip De Zwerver is gerestaureerd. Met een prachtig interieur van authentiek houtsnijwerk geeft de drijvende museum inzage in het leven van kunstenaar Nieuwenkamp (1874 - 1950).

Lees meer
€ 26000

Cornelis Fop Smit Fonds

Naarden

Muziek

Hoge Noo(d)t (6+)

OORKAAN maakt theatrale concerten voor kinderen t/m 12 jaar. Met de voorstelling Hoge Noo(d)t neemt Wishful Singing het publiek (6+) mee op een muzikaal avontuur.

Lees meer
€ 15000

Vader Bos Fonds, Petronella Andriessen Fonds

Beeldende kunst

Machinespektakel

25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het Jean Tinguely retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland. 1 oktober t/m 5 maart in Amsterdam.

Lees meer
€ 25000

Amsterdam

Muziek

Meer muziek in de klas

Goed muziekonderwijs op basisscholen in Nederland, daar zet Méér Muziek in de Klas zich voor in. Muziekmaken kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kinderbrein en sociale vaardigheden.

Lees meer
€ 250000

Natuur

T. rex in Town

Tyrannosaurus rex genaamd 'Trix', van ruim 12 meter lang, 6000 kilo botten, spieren, klauwen en tanden, is nu te zien in Naturalis.

Lees meer
€ 100000

Leiden

Ontvang het laatste nieuws