Extra tips

Hieronder vindt u de belangrijkste tips om er de komende dagen een succes van te maken:  

  1. Doe het niet alleen! De collecte is een zaak van iedereen die betrokken is bij de vereniging of organisatie! 

  1. Vraag leden, vrijwilligers en bestuurders elk 5 giftverzoeken te sturen naar hun eigen contactpersonen. Dat is een redelijk verzoek, duurt 10 minuten en levert direct veel op. 

  1. Gebruik de groene knop (stuur whatsapp naar collectanten) in het appje dat u vrijdag van ons kreeg. Hiermee vraagt u leden, vrijwilligers en bestuurders om mee te helpen.  

  1. Laat u niet wijsmaken dat QRcodes, phishing, appjes ingewikkeld zijn. Dit is een veilig systeem. Het werkt precies hetzelfde als betaalverzoekjes of tikkies van uw bank.  

  1. Denkt of hoort u dat mensen het verzoek niet vertrouwen? Stuur hen eerst een ‘gewoon’ berichtje en direct daarna het collecte-berichtje. Dan weten ze dat het echt te vertrouwen is.  

  1. Een berichtje op uw website of social media is leuk. Maar: niets werkt zo goed als een persoonlijke vraag om een bijdrage! Gebruik dus de berichtjes uit de app en stuur ze naar uw contactpersonen. Dit kan óók per e-mail. Klik daarvoor op het envelop-tekentje onder de groene balk met “collecteer via WhatsApp. U kunt de tekst aanpassen en hem direct naar uw gehele ledenbestand versturen. Zij ontvangen zo direct bij de ideal link. 

  1. Op de speciale webpagina www.cultuurfonds.nl/actievindt u nog meer tips. Zo kunt u bijvoorbeeld in WhatsApp de tekst makkelijk kopiëren, door erop te tikken...  

Heeft u meer hulp nodig bij het uitrollen van uw mobiele collecte, stuur dan een mailtje naar actie@cultuurfonds.nl onder vermelding van uw relatienummer.

Veel succes!