Afscheid Adriana Esmeijer

Na bijna twee decennia neemt onze leading lady Adriana Esmeijer afscheid van het Cultuurfonds. Het is een vreemde tijd om afscheid te nemen, maar daarom zijn er deze vier video's met een interview, een rondleiding, een optreden en dankwoord van het bestuur. 

Wij nodigen u van harte uit om ze te bekijken en stil te staan bij de bijzondere bijdrage die Adriana heeft geleverd aan de ontwikkeling van het fonds en daarmee aan het levend houden van cultuur en natuur in Nederland en op de zes eilanden van het Caribisch gebied. De video's zijn ook achtereenvolgend bekijken in deze Youtube-playlist.

Onderaan de pagina is de mogelijkheid om een afscheidsgroet aan Adriana te sturen. Daar kunt u ook, samen met Adriana, cultuur levend houden en bijdragen aan het A3ana Fonds dat wij hebben ingesteld.

Persoonlijk interview

Samen met journalist Dionne Stax blikt Adriana terug op haar tijd bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. We hopen dat u het wilt beschouwen als alternatief voor haar afscheidsspeech.

Capella Amsterdam

Tijdens haar loopbaan bij het Cultuurfonds heeft Adriana genoten van allerlei voorstellingen, concerten en andere cultuuruitingen. In dit filmpje kunt u genieten van een optreden van Cappella Amsterdam. Onder leiding van chef-dirigent Daniel Reuss zingen zij een gedeelte uit een van de motetten van Bach: Komm, Jesu, Komm.

Rondleiding door Kasteel Rosendael

Vrijwilliger Marianne Coronel leidt u rond in buitenplaats Kasteel Rosendael. Een paar jaar geleden heeft Adriana tijdens het 700-jarig bestaan van het kasteel namens het Cultuurfonds een herstelbijdrage mogen leveren aan Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen.

Bericht van de Raad van Toezicht

De drie oud-voorzitters en de huidige voorzitter Pauline Meurs blikken kort terug op hun tijd met Adriana. Het is een eerbetoon aan haar.


Interview Cultuurfonds Magazine

Interview met Adriana door Liesbeth Maas, ook gepubliceerd in het Cultuurfonds Magazine.

Lees het interview.

Afscheidsgroet

Om Adriana een persoonlijke afscheidsgroet te sturen hebben wij voor u een speciaal formulier klaargezet.

U kunt als afscheidscadeau, samen met Adriana, cultuur levend houden en bijdragen aan het A3ana Fonds dat wij hebben ingesteld.

Kies een bedrag:
Wilt u weten wat wij doen met uw persoonsgegevens? Lees dan ons privacy statement.