Prijzen en Stipendia

Cultuurfonds Mode Stipendium 

Het Cultuurfonds Mode Stipendium voor buitengewoon getalenteerde en gevorderde Nederlandse modevormgevers werd in 2011 bij het Cultuurfonds ingesteld door een ruimhartige schenker en bestaat uit een financiële bijdrage van 50.000 euro, die de ontwerper in staat stelt om zich artistiek en zakelijk verder te ontwikkelen. Het Mode Stipendium is de grootste prijs die een mode-vormgever in Nederland kan ontvangen.   

Charlotte Köhler Prijs 

De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen voor jong talent (tot 35 jaar) in beeldende kunst en theater. De prijzen van elk 30.000 euro werden in 1988 bij legaat ingesteld door actrice Charlotte Köhler (1892-1977) en bieden de winnaars een kans om om een volgende stap te zetten in hun carrière. 

Sieger White Award 

De Sieger White Award is vernoemd naar kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en in 2012 in het leven geroepen door de Sieger White Stichting. De prijs, in de vorm van een stipendium van 25.000 euro, wordt elke twee jaar door het Cultuurfonds uitgereikt en ondersteunt schilders (atelierschilderkunst) uit de regio Oost-Nederland in de ruimste zin van het woord. Het stipendium is bedoeld om aanstormende kunstenaars de kans te geven om te reflecteren op hun werk en als stimulans om meer bekendheid voor hun werk te krijgen.