Doe mee met je AOW

Welkom op de geefpagina van het Prins Bernhard Cultuurfonds! Je kunt hieronder je donatie voor #DoeMeeMetJeAOW doen.

We zijn bijzonder blij met het burgerinitiatief van Corine Muller-Bauer en Hein Muller uit Bussum, gesteund door ruim 80 mede-AOW'ers. Zo steken we de cultuur collectief een hart onder de riem en houden we samen cultuur levend!

Update 21 mei
Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, gaat de opbrengst van de actie #DoeMeeMetJeAow verdubbelen! Ze liet ons het volgende weten: "Prachtig dat er zo'n initiatief uit de samenleving komt. Ik steun het met liefde en geld: iedere opgehaalde euro verdubbelen we".

Doe een gift

Je kunt hieronder een bedrag kiezen - of zelf invullen - en eenvoudig een betaling doen via iDeal.

Liever niet mobiel bankieren? Je kunt je bijdrage ook overmaken op NL32INGB0000333318 t.n.v. Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds o.v.v. AOW.

Kies een bedrag:
Wilt u weten wat wij doen met uw persoonsgegevens? Lees dan ons privacy statement.

Wij oormerken de giften namens het initiatief en kennen deze toe aan zorgvuldig geselecteerde culturele projecten die juist nu steun nodig hebben. De actie #doemeemetjeaow loopt tot 20 juni a.s.

De procentuele verdeling gebeurt op basis van de aangegeven voorkeuren. Wij gaan binnen deze sectoren op zoek naar bijzondere en kwetsbarekunstvormen, van en door professionele theatermakers, musici, kunstenaars en andere makers die cultuur levend houden. De ontvangen donaties komen volledig ten goede aan deze initiatieven. 

Besteding ingezameld geld naar verwachting in de loop van juni
Makers kunnen naar verwachting in de loop van juni via een open inschrijving een beroep gaan doen op een bijdrage uit de donaties. Op dit moment werkt het Cultuurfonds een speciale regeling uit waarmee professionele (niet-meerjarig gesubsidieerde) makers uit de muziek-, beeldende kunst- en theatersector de benodigde extra ondersteuning kunnen krijgen.

Houd onze nieuwsbrief, website en socials in de gaten voor de laatste updates over de criteria en de exacte startdatum.