Over de actie

Doe Mee(r) met je AOW 

Steun cultuurmakers met je vakantiegeld, als je dat kan!

#DoeMeeMetJeAOW startte in 2020 als een spontane actie van een aantal AOW-ers. Ook dit jaar kun je meedoen. Wil en kan je cultuur steunen en de veerkracht van de sector versterken? Dan vragen we je om in mei (een deel van) je vakantiegeld te schenken aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, uiteraard alleen als je het kunt missen.

Over de actie

De cultuursector ontwaakt uit een noodgedwongen stilstand door COVID19, een virus dat diepe sporen heeft nagelaten. We leren leven met het virus en worden gelukkig steeds minder in onze vrijheid beperkt.

Helaas liggen onze vrijheid en democratische waarden op een andere wijze onder vuur, onder andere door oorlogen in de wereld. De vanzelfsprekende vrede, die onze naoorlogse generatie heeft gekend en voor latere generaties bijna vanzelfsprekend is geworden, heeft plotseling een andere gevoelswaarde gekregen. Vrede en vrijheid komen en blijven niet vanzelf, daar moeten we actief voor waken.

Cultuurmakers zijn bij uitstek de hoeders van het vrije woord, laten ons in de spiegel kijken en zeggen ons wie we zijn en waarom we doen wat we doen. En cultuur verbindt ons.

Zou het niet een mooi gebaar zijn als wij, de ouderen van Nederland, iets teruggeven aan de maatschappij?

Om deze reden doen wij een oproep om cultuur, als waakhond van het vrije woord, levend te houden. Geef een alternatief applaus voor de cultuurmakers opdat zij in vrijheid kunnen blijven werken aan datgene wat onze samenleving bij elkaar houdt.

Dat moeten wij samen doen. Ben jij net als wij AOW-ontvanger? Wil en kan je cultuur steunen en de veerkracht van de sector versterken? Dan vragen we je om in mei – de maand van de vrijheid - (een deel van) je vakantiegeld te schenken aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, uiteraard alleen als je het kunt missen.

In samenwerking met het Cultuurfonds hebben we het Lente Fonds opgericht. Je gift wordt toegevoegd aan dit fonds, waar projecten met (jonge) cultuurmakers mee worden ondersteund. Projecten op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater en letteren, verspreid door heel Nederland. 100% van je gift zal worden besteed aan de gesteunde projecten. Het Cultuurfonds draagt zorg voor de kwaliteit van de selectie.

PS. Ook als je niet AOW-gerechtigd bent maar cultuur een warm hart toedraagt ben je natuurlijk van harte welkom om te schenken!