Landelijk

Cultuurfonds grootste beurzenverstrekker van Nederland

04/07/2019

Bijna 3 miljoen euro heeft het Cultuurfonds mogen verdelen onder 234 topstudenten voor een buitenlandbeurs. Dankzij meer giften van particulieren die willen investeren in educatie, kennis en talentontwikkeling, is het Cultuurfonds de grootste particuliere beurzenverstrekker van Nederland. Er was dit jaar 1 miljoen euro extra beschikbaar voor beurzen. Meer vrouwen dan mannen vroegen een beurs aan. Opvallend was de hoge studieschuldenlast.

Landelijk

Charlotte Köhler Prijzen voor Eva Line de Boer en Robert Glas

04/07/2019

De Charlotte Köhler Prijzen voor theater en beeldende kunst gaan dit jaar naar theatermaker Eva Line de Boer en fotograaf en filmmaker Robert Glas.

Landelijk

Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019

20/06/2019

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren in totaal 64.000 euro voor OASE 2019.

actie

Winactie: De zaak Oldenbarnevelt

Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt terechtgesteld. Historicus en jurist Wilfried Uitterhoeve heeft de hele zaak nogmaals onderzocht, van voorgeschiedenis tot nasleep. We mogen 5 exemplaren verloten onder donateurs!

actie

Korting op De Drie Musketiers in het Amsterdamse Bostheater

Theatergroep De Warme Winkel pakt deze zomer uit met haar bewerking van de klassieker 'De Drie Musketiers' van Alexandre Dumas uit 1844. Het drietal staat al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en eergevoel. De Warme Winkel geeft door slapstick en spektakel een frisse draai aan dit middeleeuws epos met een spetterende zomervoorstelling in het Amsterdamse Bostheater.

actie

Wolkerswandeling in Leiden, van expositie naar expositie

Op zaterdag 28 september is er speciaal voor donateurs van het Cultuurfonds een wandeling in Leiden met Kasper van Ommen van de Universitaire Bibliotheken Leiden langs bijzondere plekken uit het leven van Jan Wolkers.

Gelderland

Cultuurfonds Gelderland ondersteunt theater over verzetsvrouw Tante Riek en 100 andere projecten in de regio

11/07/2019

In het afgelopen kwartaal hebben 101 nieuwe projecten een bijdrage toegekend gekregen van het Cultuurfonds Gelderland, onder meer vanuit de fondsen op naam, zoals het Coulissen Fonds en het Gelders Waterschapsfonds. Er is bijna 400.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. Één van de projecten is de theaterproductie over verzetsvrouw Tante Riek in Winterswijk.

Noord-Holland

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor creatief buurthuis Bind in Zaandam

10/07/2019

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat dit jaar naar Stichting Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. Het ‘creatieve buurthuis’ is een huiskamer en laboratorium voor lokale initiatieven op het gebied van muziek, poëzie, kunst en theater. De prijs is op 10 juli uitgereikt door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Noord-Holland.

Groningen

Kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen gezocht!

05/07/2019

In 2019 slaan het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Groningen voor het eerst de handen ineen bij het organiseren en uitreiken van de Groninger cultuurprijzen. De feestelijke uitreiking vindt plaats op maandagavond 11 november 2019 in Martiniplaza te Groningen. Tot en met 30 augustus kunnen kandidaten worden aangedragen in drie verschillende categorieën: professioneel, talent, of amateur. Ben of ken je iemand die een bijzondere bijdrage levert aan de ontwikkeling en/of zichtbaarheid van de Groninger kunst en cultuur?

Drenthe

Cultuurfonds Drenthe steunt 'De Moord bij het Zwarte gat' en 39 andere projecten

04/07/2019

Cultuurfonds Drenthe heeft in de tweede vergadering van 2019 in totaal 120.300 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 40 projecten op het gebied van cultuur en natuur in Drenthe. Één van die projecten is het theaterstuk 'De moord bij het zwarte gat' die in de zomer van 2020 als openluchtvoorstelling opgevoerd wordt in het natuurgebied Het Zwarte Gat in Zuidwolde.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur