Transfernieuws: Henk Atze Dijkstra directeur Dinamo Fonds

Henk Atze Dijkstra wordt de nieuwe directeur van het Dinamo Fonds in Den Haag. Dit filantropische vermogensfonds ondersteunt sinds 1991 projecten in Nederland op het gebied van dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg.

Vanaf 1 september 2021 start Henk Atze Dijkstra (Beetsterzwaag, 1974) als directeur bij het Dinamo Fonds. De Friese architectuur -en kunsthistoricus brengt een ruime ervaring op het gebied van natuur en erfgoed met zich mee. Deze deed hij op bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Prins Bernhard Cultuurfonds, waar hij ruim 18 jaar werkzaam was als adviseur bestedingen en erfgoeddeskundige.

De komende jaren zal hij de nieuwe groeiambities van het Dinamo Fonds gaan verwezenlijken en verantwoordelijk zijn voor de selectie en ondersteuning van projecten op het gebied van dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg.

“We vinden het jammer dat deze deskundige, ondernemende en betrokken collega het Cultuurfonds gaat verlaten. Henk heeft voor het fonds en het erfgoedveld veel kunnen betekenen en we zijn hem daar dankbaar voor. Zijn overstap naar het Dinamo Fonds is een mooie volgende stap in zijn carrière.” 

Cathelijne Broers, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

“Wij zijn zeer verheugd om deze gedreven en allround erfgoeddeskundige als directeur aan het Dinamo Fonds te verbinden en met hem in dit lustrumjaar de transitie naar een middelgroot vermogensfonds te maken. We kijken uit naar zijn inbreng en samenwerking om zo nog meer mooie (vrijwilligers)projecten voor dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg in Nederland te ondersteunen.”

Thérèse A.Y. van Gijn-Bruggink, bestuursvoorzitter Dinamo Fonds