Ahrend Fonds

Ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van industriële vormgeving en interieurontwerp.
Ahrend Fonds

Doelstelling: Het financieel ondersteunen van bijzondere projecten op het gebied van industriële vormgeving en architectuur, en het verlenen van beurzen aan jonge beeldend kunstenaars, architecten en vormgevers.

Het Ahrend Fonds werd in 1997 ingesteld door Ahrend, van oudsher een handels- en productiebedrijf op het gebied van flexibele kantooroplossingen en meubilair. Het was het eerste CultuurFonds op Naam van een bedrijf. Directe aanleiding was het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Ahrend N.V.

Eugène Sterken, CEO Ahrend: "In een Ahrend-omgeving gaan functionaliteit en productiviteit samen met beleving en welbevinden. Vormgeving en design zijn belangrijke aspecten in het denken en doen van Ahrend. Dit komt tot uitdrukking in onze producten én in onze bijdrage aan de ontwikkeling van talent. Het instellen van het Ahrend Fonds is dan ook een uitstekende manier om financiële middelen ter beschikking te stellen voor bijzondere producten op het gebied van industriële vormgeving en interieurontwerp."

"Het Ahrend Fonds past daarom ook goed binnen ons MVO-beleid. Met het fonds zetten wij onze maatschappelijke betrokkenheid om in doen en leveren wij een bijdrage aan de stimulering van nieuwe ontwikkelingen. Het is een investering in de toekomst van design en daarmee indirect in de toekomst van Ahrend zelf", aldus Sterken.

Lees het interview uit magazine Brookz over de oprichting en de doelstellingen van dit bijzondere fonds.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Ahrend Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten