Jongerenfonds Molens

Dit fonds heeft tot doel jongeren van 12 tot 25 jaar te ondersteunen die als vrijwilliger actief zijn bij molens. Daarvoor wordt een jongerencommissie samengesteld die meedenkt en adviseert over het ondersteunen van projecten.
Jongerenfonds Molens
Fotocredits:
Oudere en jongere vrijwilligers van korenmolen De Vriendschap in Weesp.

Het betrekken van jongeren bij de molens is van groot belang voor het voortbestaan van de molens en het ambacht in Nederland. Bovendien wordt verwacht dat er zo meer activiteiten worden georganiseerd die een hedendaags en vernieuwend karakter hebben, waardoor ook jongere generaties zich hard zullen blijven maken van het voortbestaan van de molen als historisch werktuig.

Dit Fonds op Naam is ontstaan naar aanleiding van de Cultuurfonds Prijs 2019 aan molenvereniging De Hollandsche Molen.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten