Molenfonds Jong

Molenfonds Jong stimuleert en ondersteunt jongeren tussen de 12 tot 25 jaar, die als vrijwilliger actief zijn bij molens.
Molenfonds Jong
Fotocredits:
Oudere en jongere vrijwilligers van korenmolen De Vriendschap in Weesp.

Het betrekken van jongeren bij de molens is van groot belang voor het voortbestaan van de molens en het ambacht in Nederland. Zonder vrijwilligers namelijk geen molenbehoud.

Daarom organiseert Molenfonds Jong activiteiten met een hedendaags en vernieuwend karakter, zodat jongeren de mooie kanten van het molenambacht kunnen leren kennen. Daarvoor wordt een jongerencommissie samengesteld die meedenkt en adviseert over het ondersteunen van projecten.

Dit Fonds op Naam is ontstaan naar aanleiding van de Cultuurfonds Prijs 2019, die werd uitgereikt aan molenvereniging De Hollandsche Molen.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten