L.M. van Toorn Fonds

Ondersteunt theaterproducties die gericht zijn om 4 tot 12-jarigen, bij voorkeur van uiteenlopende culturele achtergrond en die niet of nauwelijks met theater in aanraking komen, de interesse voor toneel bij te brengen.
L.M. van Toorn Fonds
Fotocredits:
Sander Stoepker

Doelstelling: Het financieel ondersteunen van theaterproducties die erop gericht zijn 4 tot 12-jarigen, bij voorkeur van uiteenlopende culturele achtergrond en die niet of nauwelijks met theater in aanraking komen, de interesse voor toneel bij te brengen.

“Toneel heeft mijn hart sinds mijn vroegste jeugd. Mijn latere beroepsleven bestond dan ook uit het volgen van vele acteurs en hun prestaties door het maken van radioprogramma’s en deelnemen aan toneeljury’s.

Met mijn eigen kinderen en nu weer met mijn kleinkinderen ging/ga ik veel naar theater. Ik ben een groot bewonderaar van het niveau van het Nederlandse jeugdtheater en de grote inzet, creativiteit waarmee deze producties tot stand komen. Daarmee is het idee gerijpt om een fonds op te richten om jeugdtheater te steunen, zodat zoveel mogelijk kinderen kansen krijgen om op te groeien met het “wonder” van het theater, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’’ 

 Loes van Toorn

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het L.M. van Toorn Fonds gesteunde projecten

Landelijktheater, dans en film

De Krijtring

Spannende familievoorstelling naar Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring

Bekijk project

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten