Margit Widlund Fonds

Ondersteunt jonge zangeressen ten behoeve van studiereizen, masterclasses en overige activiteiten in binnen- en buitenland, die hun vocale ontwikkeling bevorderen.
Margit Widlund Fonds
Fotocredits:
Mark Horn

Samen met haar man richtte schrijfster Anna Enquist, pseudoniem van Christa Widlund, het Margit Widlund Fonds op, dat stipendia toekent aan jonge, talentvolle zangeressen. Widlund werkt als psychoanalytica en schrijft romans en gedichten. Ook trad ze op met theatermonologen en was ze stadsdichter van Amsterdam. 

De ouders van Margit Widlund hebben het fonds opgericht ter nagedachtenis aan hun overleden dochter; op deze manier willen ze haar naam blijvend verbinden aan de door Margit zo geliefde zangkunst. Bij de beoordeling wordt in het bijzonder gelet op de uitstraling en podiumpresentatie van de zangeres.

Het Margit Widlund Fonds was het 150e CultuurFonds op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds, en kent sinds 2004 elke twee of drie jaar een stipendium toe. Inmiddels zijn er binnen het Cultuurfonds meer dan vierhonderd fondsen op naam.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Margit Widlund Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten