Documentaire- en Publicatiefonds Zeeland

Ondersteunt publicaties op het gebied van Zeeuwse cultuur- en natuurhistorie, gericht op een breed publiek en bij voorkeur uitgebracht door Zeeuwse uitgevers. Wetenschappelijke en literaire uitgaven vallen buiten de doelstelling.
Documentaire- en Publicatiefonds Zeeland
Fotocredits:
Pixabay

Het Publicatie-en Documentairefonds ondersteunt publicaties en documentaires over de Zeeuwse cultuur- en natuurgeschiedenis. Het moet zijn gericht op een breed publiek en bij voorkeur uitgebracht door Zeeuwse uitgevers. Daaronder vallen geen wetenschappelijke en literaire uitgaven.

Komt mijn publicatie in aanmerking?

Als uw publicatie voldoet aan de onderstaande criteria komt deze in aanmerking voor een bijdrage:

  • een breed en duidelijk thema in relatie tot (de geschiedenis van) Zeeland
  • op een toegankelijke manier beschreven
  • voegt het iets toe aan het bestaande aanbod
  • verkoop via de (Zeeuwse) boekhandel of ieen distributieplan
  • een minimale oplage van 500 stuks, waarvan 75% voor verkoop is bestemd
  • de verkoopprijs niet hoger dan € 30 en de productieprijs niet hoger dan € 35.000

Voor wie?

De algemene richtlijnen van het Cultuurfonds zijn van toepassing. Dit betekent o.a. dat particulieren niet in aanmerking komen voor ondersteuning.

Hoeveel kan ik ontvangen?

U kunt een bijdrage ontvangen van 25% van de directe productiekosten met een maximum van €2.500 per publicatie. Tegelijkertijd met de afweging of een publicatie in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Publicatie -en Documentairefonds Zeeland, wordt getoetst of het ook voor een bijdrage uit het reguliere budget van het Cultuurfonds Zeeland in aanmerking komt.

Bekijk eerst de inzendtermijnen.

Vul het aanvraagformulier in en stuur het altijd zowel per e-mail als per post. Pas dan nemen wij de aanvraag in behandeling.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Documentaire- en Publicatiefonds Zeeland gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten