W-ISH Fonds

Het W-ISH Fonds is een fonds op naam van ISH Dance Collective dat is ingesteld met een startkapitaal van 75.000 euro, als onderdeel van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020. Het Cultuurfonds en ISH ondersteunen met dit fonds op naam talentontwikkeling voor makers in de hiphopdans en de urban sports.
W-ISH Fonds
Fotocredits:
ISH Dance Collective: Elements of Freestyle

Makers kunnen een aanvraag indienen voor een project waarbij de artistieke ontwikkeling van henzelf als talent in hiphopdans en de urban sports centraal staat.

Waarvoor kan worden aangevraagd?

De aanvrager wil investeren in zijn/haar persoonlijke professionele artistieke ontwikkeling op het gebied van de hiphopdans en de urban sports (inclusief straatsporten als freerunning, BMX of skaten).

Wie kan aanvragen?

  • De aanvrager is als maker actief in hiphopdans en de urban sports (inclusief straatsporten als freerunning, BMX of skaten).
  • De aanvrager heeft in een specifieke discipline een aantoonbaar niveau bereikt binnen een stedelijke, landelijke of internationale context.
  • De maker wordt bij het project begeleid door een relevante professional en/of een professionele organisatie die actief is in de hiphopdans of urban sports.
  • De aanvrager is gevestigd en actief in Nederland.
  • Een maker kan maar één keer een bijdrage krijgen uit het W-ISH Fonds.

Indientermijn en -wijze, aanvraagprocedure:

Alle criteria en de procedure voor het doen van een aanvraag vind je op op een aparte pagina op onze website.

Aanvragen moeten worden ingediend vóór 3 april 2023. Op 15 juni 2023 worden de aanvragen behandeld door de Adviescommissie Theater, Dans en Film van het Cultuurfonds. 

Vragen en nadere informatie

Jan Vos, adviesmedewerker podiumkunsten, 020-5206144 of j.vos@cultuurfonds.nl.


Bijschenken

Wil je bijschenken aan het W-ISH Fonds? Dat kan op https://w-ishfonds.geefaanfonds.nl/. Overweeg je een (periodieke) gift te doen vanaf € 1.000,- of meer dan kun je dat regelen via het formulier voor periodieke schenkingen.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het W-ISH Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten