Vacature: HR-medewerker

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks ruim 3500 initiatieven in de cultuur, natuur en wetenschap met een totaal budget van circa 36 miljoen euro. Aanvragen voor financiële ondersteuning worden behandeld door 12 provinciale afdelingen (30 medewerkers) en een landelijk bureau in Amsterdam (55 medewerkers). Dat kan niet zonder een professionele HR organisatie. Wil jij ons ondersteunen bij het verder opbouwen daarvan? Je doet dat samen met professionals die met hart en ziel hun werk doen, in een informele organisatie met korte lijnen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een onafhankelijk particulier fonds en één van de grootste fondsenwervende cultuurfondsen in Nederland. Het fonds verleent financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het fonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het werk van het fonds wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit fondsenwerving (schenkingen, nalatenschappen en de Anjeractie), naast inkomsten uit de BankGiro Loterij en De Nederlandse Loterij.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt op het landelijk bureau een:

HR-medewerker (0,6 fte, 24 uur)


Omschrijving van de functie

Als HR medewerker zorg jij voor een accurate personeels- en salarisadministratie en een goed verloop van de dagelijkse HR processen. Zowel intern als extern ben jij het eerste aanspreekpunt voor de HR vragen en je onderhoudt proactief contact met medewerkers en externe partijen. In nauwe samenwerking met de HR adviseur en de financiële afdeling, zorg je voor een goede afhandeling van alle diverse HR zaken bij het Cultuurfonds. Daar vallen de volgende taken onder:

 • Het verzorgen van de personeelsadministratie en verwerken van mutaties in het e-HRM systeem;
 • Het beantwoorden van de eerste lijns HR vragen van het personeel;
 • Het bijhouden van de verlof- en verzuimregistratie;
 • Het verzorgen van de signalering richting HR adviseur en leidinggevenden onder andere rondom contracten en verzuim;
 • Contactpersoon zijn richting de salarisadministratie, arbodienst, verzekeraar en het pensioenfonds;
 • Key-userschap van het e-HRM systeem en de ESS en MSS applicaties en het geven van ondersteuning bij de inrichting en implementatie van het e-HRM systeem;
 • Het onderhouden van contacten met sollicitanten en ondersteuning bij werving & selectie;
 • Het optimaliseren van HR processen samen met de HR adviseur.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds vraagt voor deze functie een proactieve en ervaren HR medewerker, die het leuk vindt om aan de slag te gaan met de inrichting en implementatie van een nieuw e-HRM systeem. Om optimaal invulling te geven aan de functie vragen wij van jou het volgende:

 • MBO+/HBO werk en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante HR werkervaring;
 • Kennis van HR administratie en kennis van arbeidsrechtelijke en fiscale wet- en regelgeving;
 • Ervaring met werken met en het inrichten van e-HRM systemen;
 • Communicatief vaardig en een klantgerichte instelling;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • Nauwkeurig, integer en proactief;
 • Goede schriftelijke en mondelinge beheersing van het Nederlands.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt een veelzijdige rol in een complexe omgeving waarbij je - samen met de HR Adviseur - veel invloed kunt uitoefenen op alle niveaus binnen jouw expertisegebied. Je gaat deel uitmaken van een succesvolle en groeiende organisatie met veel ambities. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van 1 jaar voor 24 uur per week. Het salaris is op een passend niveau en het Cultuurfonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het Cultuurfonds biedt verder volop mogelijkheden voor de inbreng van eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Interesse in deze rol?

Stuur een e-mail met motivatie en cv onder vermelding van ‘sollicitatie HR-medewerker’ naar sollicitaties@cultuurfonds.nl. Voor meer informatie neemt u contact op met Leonie Melenhorst, HR Adviseur a.i., via telefoonnummer (020) 5206 130 of (06) 41718125.