Anjeractie

De Anjeractie is de jaarlijkse collecte van het Cultuurfonds: verenigingen en stichtingen collecteren online en/of met de collectebus op straat.

De helft van de opbrengst van de collecte is voor de eigen clubkas, met de andere helft ondersteunt het Cultuurfonds cultuur en natuur in de regio.

Hedwig Paesbrugge
Voor vragen, neem contact op met:
Hedwig Paesbrugge
landelijk coördinator Anjeractie
020 520 6130
anjeractie@cultuurfonds.nl

Collecteren kan online of met een collectebus huis-aan-huis, maar ook op straat of plein. Leden van culturele verenigingen of stichtingen kunnen zich inzetten als collectant. Heeft jouw club geld nodig voor kostuums, uniformen, instrumenten, jubilea of gereedschappen? Doe dan mee!

Online collecteren

Online collecteren kan via het speciale crowdfunding platform anjeractie.nl. Meld je vereniging aan! Dit kan weer vanaf januari 2020. Samen met je achterban kun je dan op eigentijdse wijze geld ophalen.

Collecteren met collectebus

De volgende Anjeractie vindt plaats van 24 tot en met 30 mei 2020.

Coördineren

Wil je niet collecteren, maar kun je goed organiseren? Word dan coördinator van de Anjeractie bij jou in de buurt. Meld je nu aan per mail: anjeractie@cultuurfonds.nl en vermeld in het onderwerp 'coördineren'.

Als coördinator van de Anjeractie ben je de spil van de collecte in jouw gemeente. Je stuurt lokaal de collecterende verenigingen en individuele collectanten aan, zorgt voor het bestellen en de distributie van collectematerialen, verdeelt de wijken en maakt looproutes, creëert regionale media-aandacht en handelt de Anjeractie financieel af.

Als coördinator krijgt u toegang tot 'collecteweb', een online programma met uitgebreide informatie en voorbeelden die je kan downloaden. In 'collecteweb' kan je eenvoudig alles digitaal afhandelen.

Logo's

Download het Anjeractie logo in:

PDF (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG (595 x 595)

Hetzelfde logo is beschikbaar in zwart:

PDF (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG (595 x 595)