Anjeractie

De jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds vindt plaats van 22 tot en met 30 mei 2020.

Duizenden collectanten zullen zich gaan inzetten voor cultuur en natuur in Nederland. Samen komen ze in actie om hun clubkas aan te vullen voor nieuwe instrumenten, kostuums, verf of oefenruimte. 

Dit jaar loopt de collecteweek van het Cultuurfonds anders dan andere jaren: 

  • Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert mogen collecterende verenigingen eenmalig 100% van de opbrengst zelf houden! 
  • Omdat de verwachting is dat ook in de collecteweek nog beperkende maatregelen zullen gelden om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan zal er niet fysiek, maar via de mobiele telefoon worden gecollecteerd!

De mobiele Anjeractie is eenvoudig én veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten. En misschien is deze nieuwe manier ineens voor een heel andere groep leden en vrijwilligers geschikt. We verwachten dat de mobiele collecte succesvol wordt en extra inkomsten voor uw organisatie oplevert. 

Inmiddels hebben alle coördinatoren per e-mail bericht ontvangen over de nieuwe wijze van collecteren. 

Hart voor cultuur 

We hopen dat deze eerste mobiele Anjeractie een groot succes wordt. Met elkaar houden we cultuur levend! 

Zoals Frieda die al 25 jaar bij marchingband Damiate saxofoon speelt: “De band is eigenlijk een soort extra familie. Of je je nou rot voelt of wat dan ook, je kan altijd je emotie kwijt in het toeteren. Daarom vind ik het zo belangrijk dat het blijft bestaan.”

Donateurs begrijpen het belang van de plaatselijke cultuurclubs maar al te goed: “Zingen is als yoga voor het hoofd.” En: “Ik geef aan de Anjeractie omdat ik het belangrijk vind dat kinderen in aanraking komen met muziek(instrumenten) en ervaren hoe fijn het is om samen muziek te maken.” 

Logo's

Download het Anjeractie logo hieronder:

JPG (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG(595 x 595)

Hetzelfde logo is beschikbaar in zwart:

PDF (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG (595 x 595)