Anjeractie

De Anjeractie is de jaarlijkse collecte van het Cultuurfonds: verenigingen en stichtingen collecteren met de collectebus op straat.

Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat en we de Anjeractie voor de 75e keer organiseren mogen collecterende verenigingen dit jaar de opbrengst voor 100% zelf houden.

Collecteren met een collectebus kan huis-aan-huis, maar ook op straat of plein. Leden van culturele verenigingen of stichtingen kunnen zich inzetten als collectant. Heeft jouw club geld nodig voor kostuums, uniformen, instrumenten, jubilea of gereedschappen? Doe dan mee!

Collecteren met collectebus

Aanmelden voor deelname aan de Anjeractie door nieuwe verenigingen is niet meer mogelijk. Heeft u eerder met de Anjeractie meegedaan dan kunt u uw vereniging aanmelden via anjeractie@cultuurfonds.nl. Vermeld uw gemeente, verenigingsnaam en jaar wanneer u voor het laatst heeft meegedaan, dan onderzoeken we of in de betreffende gemeente nog ruimte is.

De volgende Anjeractie vindt plaats van 24 tot en met 30 mei 2020. Anders dan voorgaande jaren is online collecteren per vereniging niet mogelijk.

Coördineren

Wil je niet collecteren, maar kun je goed organiseren? Word dan coördinator van de Anjeractie bij jou in de buurt. Meld je nu aan per mail: anjeractie@cultuurfonds.nl en vermeld in het onderwerp 'coördineren'.

Als coördinator van de Anjeractie ben je de spil van de collecte in jouw gemeente. Je stuurt lokaal de collecterende verenigingen en individuele collectanten aan, zorgt voor het bestellen en de distributie van collectematerialen, verdeelt de wijken en maakt looproutes, creëert regionale media-aandacht en handelt de Anjeractie financieel af.

Als coördinator krijgt u toegang tot 'collecteweb', een online programma met uitgebreide informatie en voorbeelden die je kan downloaden. In 'collecteweb' kan je eenvoudig alles digitaal afhandelen.

Logo's

Download het Anjeractie logo hieronder:

JPG (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG(595 x 595)

Hetzelfde logo is beschikbaar in zwart:

PDF (794 × 794)
JPG (595 x 595)
PNG (595 x 595)