JOIN | Geef aan cultuur

Samen houden we cultuur levend! Sluit je bij ons aan.

De musea en theaters mogen vanaf 1 juni weer voorzichtig open, nadat het culturele leven van het ene op het andere moment volledig tot stilstand kwam. Voor de cultuursector zullen de economische en structurele gevolgen pas in de komende tijd zichtbaar worden. 

Vooral in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Wij hebben verschillende acties waarmee je cultuur kunt steunen.

Museum souvenir

Is de museumshop stiekem een van jouw meest geliefde hoekjes van het museum? Haal op museumgifts.nl de mooiste museum souvenirs in huis uit het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Mauritshuis. 20% van de opbrengst gaat nu naar het Cultuurfonds en daarmee naar cultuur!

Meisje mist de mensen

Foto: Alek Bruessing 

Ineens stond ze zondagochtend midden op de Dam. In haar eentje. Vermeers wereldberoemde Meisje met de Parel. Nu de deuren van musea gesloten zijn besloot ze er zelf op uit te trekken. Om te laten weten dat ze de mensen mist. De foto die hiervan is gemaakt is te koop via de Kallenbach Gallery. De actie is een idee van televisieproducent en regisseur Marc Pos, bekend van het tv-programma Het Geheim van de Meester. De netto opbrengst gaat naar het Cultuurfonds en daarmee volledig naar de kunsten. 

Structurele steun

Dankzij de steun van tienduizenden cultuurliefhebbers, stichtingen en bedrijven kan het Cultuurfonds alle initiatieven op het gebied van cultuur en natuur blijven ondersteunen. Dat doen we inmiddels al 80 jaar en dat blijven we doen, zeker nu. Samen houden we cultuur levend! Wil je structureel steunen? Sluit je dan nu bij ons aan. Voor nog geen 3 euro per maand ben je al donateur.

Wil je meer weten over onze geefkringen, het instellen van een fonds op naam of waar jouw gift naartoe gaat? Lees verder op cultuurfonds.nl/geven.