Lid adviescommissie Zuid-Holland (Zuid)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau in Amsterdam zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Zuid-Holland per 1 januari 2023 een


Lid adviescommissie Zuid

met expertise beeldende kunst


Wat ga je doen?

De afdeling Zuid-Holland heeft twee adviescommissies, Noord en Zuid. Als lid van de adviescommissie Zuid kom je viermaal per jaar in Rotterdam bij elkaar met een inspirerende groep van zes experts. Samen met hen breng je advies uit aan het bestuur over de ingediende projecten op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, muziek, theater, dans en film, buurtcultuur en natuur in de regio Zuid. De regio Zuid bestaat uit Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Gorinchem en de omliggende gemeenten.

Per vergadering worden 40 tot 60 verzoeken ingediend om een financiële bijdrage te leveren. Alle ingediende verzoeken zijn al voorzien van een ‘preadvies’ door het secretariaat. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen en brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen op het gebied van beeldende kunst. Je brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie. Je bent ‘ambassadeur’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en bezoekt op uitnodiging af en toe exposities en projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je de nodige expertise hebt op het gebied van beeldende kunst, dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein en beschikt over een goed netwerk, liefst in de regio Zuid van de provincie Zuid-Holland. Daarnaast is het van belang dat je woont en/of werkt in de regio Zuid.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur.
  • Kwartaalbijeenkomsten inclusief diner, in gezelschap van een informele, inspirerende groep.
  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Zuid-Holland en het landelijk Prins Bernhard Cultuurfonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, mecenaat, nieuwe samenwerkingspartners etc.
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Wij streven naar een divers en inclusief Cultuurfonds. Wij kijken dan ook uit naar een kandidaat die onze organisatie in allerlei opzichten versterkt.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór 30 september 2022 je motivatiebrief met CV naar zuidholland@cultuurfonds.nl. Voor vragen kun je bellen of mailen met Linde Gispen, tel. 06 - 55449488 en email. zuidholland@cultuurfonds.nl.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!