Proud to be Dutch!

Uitreiking Cultuurfonds Mode Stipendium in het Stedelijk Museum
Amsterdam, 26 maart 2018

Op 13 april wordt voor de achtste keer het Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt aan een Nederlandse modevormgever. De editie van dit jaar staat in het teken van de Nederlandse identiteit met als thema: "Proud to be Dutch". Uitreiking is in het Stedelijk Museum Amsterdam, door modeontwerper Ronald van der Kemp, die vorig jaar het stipendium ontving.

Cultuurfonds Mode Stipendium
Het Cultuurfonds Mode Stipendium, de grootste modeprijs van Nederland met een geldbedrag van 50.000 euro, wordt sinds 2011 uitgereikt en mogelijk gemaakt door een gift van een anonieme mecenas die zich samen met het Cultuurfonds wil inzetten voor Nederlandse modevormgevers. Naast het geldbedrag is er een wisseltrofee ontworpen door Atelier Ted Noten. 

Het stipendium is bedoeld voor in Nederland gevestigde modevormgevers die al zeker vijftien collecties hebben gemaakt.  Voor deze groep zeer gevorderde mode vormgevers bestaan in Nederland maar weinig stimuleringsregelingen. Dankzij het Cultuurfonds Mode Stipendium wordt de ontwerper in staat gesteld een volgende stap in zijn of haar carrière te zetten. Eerdere ontvangers zijn Ilja Visser (2011), Francisco van Benthum (2012), Truus en Riet Spijkers (2013), Jan Taminiau (2014), Youasme Measyou (2015), Iris van Herpen (2016) en Ronald van der Kemp (2017).

Uitreiking in Stedelijk Museum
Na de officiële uitreiking voor beperkt publiek, is het auditorium van het Stedelijk Museum op vrijjdag 13 april vanaf 17.30 uur toegankelijk voor het publiek als onderdeel van het Stedelijk vrijdagavond programma: "A Blind Date with Fashion".