Acht documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, die enkele jaren geleden OASE zijn gestart, investeren samen 64.000 euro.
15 juni 2018
Acht documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Yan Ting Yuen ontving ook een OASE toekenning voor haar film over Hong Kong

De documentairemakers die een bijdrage van 8.000 euro krijgen zijn:

Regisseur
Titel
Tom Fassaert
Liberation or Death
Carin Goeijers
De Belofte
Ingeborg Jansen
BR-163, de Sojasnelweg
Floris-Jan van Luyn
Mr. Kwon is Heading North
Carina Molier
Dear Deer
Marco Niemeijer
De Anderen
Katelijne Schrama
Oase
Sarah Vos
Het Weitje

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks. 

In 2019 zal er opnieuw één aanvraagronde voor OASE zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds ingediend worden vanaf januari 2019 tot een nog te bepalen datum in april 2019. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure staat op www.filmfonds.nl.