Actie: 1001 vrouwen in de 20ste eeuw

De verzameling van 1001 vrouwenlevens in één boek zet de 20ste eeuw in een ander licht en biedt een fascinerend beeld van de lange weg van emancipatie die vrouwen hebben afgelegd. Hun levensverhalen en prestaties maken de kracht van al deze vrouwen zichtbaar.
Actie: 26 november 2018
Actie: 1001 vrouwen in de 20ste eeuw

Winactie
We mogen 5 exemplaren van het boek verloten onder onze donateurs. Wilt u kans maken? Stuur dan vóór 21 december een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw' en in de mail uw naam en adres. 

Nog geen donateur? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.

Els Kloek en Irma Boom
Het boekwerk is samengesteld door historica Els Kloek, die ook gastconservator is van de tentoonstelling. In mei van dit jaar werd zij benoemd tot erelid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde vanwege haar ‘aandacht voor vrouwengeschiedenis en vooral voor de basis van veel historische studies: biografisch erfgoed’. 

Zowel boek als tentoonstelling zijn vormgegeven door Irma Boom. 

'1001 vrouwen uit de 20ste eeuw' is het vervolg op het succesvolle '1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis' (2013), dat in 2016 door lezers van Historisch Nieuwsblad werd uitverkozen als ‘Beste Geschiedenisboek Aller Tijden’.

Tentoonstelling
Vanaf 4 oktober 2018 tot en met 10 maart 2019 is in het Amsterdam Museum de gelijknamige tentoonstelling te zien. Portretfoto's en objecten vertellen steeds het verhaal van één van de 1001 vrouwen, over het bijzondere wat zij heeft gedaan of heeft meegemaakt en over de uitdagingen in de tijd waarin zij leefde.