Adriana Esmeijer vertrekt bij Prins Bernhard Cultuurfonds

Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, gaat het fonds verlaten. Zij zal het fonds blijven leiden tot en met de viering van het 80-jarig bestaan in oktober en legt haar functie per 1 november neer. Na een lange periode waarin zij het fonds een centrale positie heeft gegeven als private cultuurfinancier, wil zij zich op haar persoonlijke toekomst gaan oriënteren.
27 januari 2020
Adriana Esmeijer vertrekt bij Prins Bernhard Cultuurfonds

Lees hier het persbericht.

Adriana Esmeijer licht haar besluit als volgt toe: “Ik ben negentien jaar directeur geweest bij het fonds en heb daar intens van genoten. Dankzij de generositeit van particuliere en institutionele schenkers, waaronder de BankGiro Loterij en Nederlandse Loterij, hebben wij de afgelopen jaren tienduizenden projecten op het gebied van cultuur en natuur mede mogelijk gemaakt. Het fonds is inmiddels de grootste cultuurmatchmaker van Nederland. Ik ben heel trots op dat resultaat. Nu is het voor mij tijd om nieuwe uitdagingen te verkennen”.

“De Raad van Toezicht is Adriana Esmeijer ongelofelijk dankbaar voor wat zij sinds 2001 voor het fonds heeft betekend. Zij heeft het fonds op een unieke manier geleid en vele schenkers aan makers en andere initiatiefnemers gekoppeld. Het fonds heeft een stevige positie opgebouwd als private cultuurfinancier. Die positie koesteren wij en willen wij graag verder uitbouwen. Na het lustrum zullen we dat gaan doen onder leiding van een nieuwe directeur”, aldus Pauline Meurs, voorzitter Raad van Toezicht Prins Bernhard Cultuurfonds.

De openbare werving voor een nieuwe directeur wordt gedaan door bureau Holtrop Ravesloot en is inmiddels gestart