BankGiroLoterij geeft bijna 17 miljoen euro aan Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt een bedrag van bijna 17 miljoen euro van de BankGiro Loterij om te geven aan cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.
12 februari 2019
BankGiroLoterij geeft bijna 17 miljoen euro aan Cultuurfonds

De bijdrage van de BankGiro Loterij is, samen met die van de Nederlandse Loterij, heel belangrijk voor de ondersteuning van projecten door het Cultuurfonds. De cheques werden uitgereikt aan directeur Adriana Esmeijer tijdens het Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, op dinsdag 12 februari.

Het geld voor cultuur wordt bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Van de 16,7 miljoen euro die het Cultuurfonds ontvangt komt 2,7 miljoen euro van loterij-deelnemers die speciaal meespelen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

BankGiro Loterij Museumprijs
Voor het organiseren van de Museumprijs – een van de grootste publieksprijzen van Nederland - ontvangt het Cultuurfonds ook ook dit jaar 100.000 euro van de BankGiro Loterij. In mei van dit jaar wordt deze grote museumprijs weer uitgereikt, dit keer aan het meest publieksvriendelijke museum van Nederland.