Brabant Bokaal voor Anna Uitdehaag, Harry Verhoeven en Peter-Louis Vrijdag

De Brabant Bokalen 2017 zijn voor Anna Uitdehaag, Harry Verhoeven en Peter-Louis Vrijdag, vanwege hun inzet voor cultuur in de provincie. Noord-Brabant.
13 november 2017
Brabant Bokaal voor Anna Uitdehaag, Harry Verhoeven en Peter-Louis Vrijdag
Fotocredits:
Angeline Swinkels

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger bijzonder inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Op maandag 13 november 2017 reikte Wim van de Donk, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen uit.

Anna Uitdehaag krijgt de Brabant Bokaal voor haar grote verdienste voor het vak van cabaretier in Brabant en Nederland. Haar niet aflatende inzet en aanhoudende stroom van activiteiten om cabaret en kleinkunst op een hoger plan te tillen resulteerde in de hbo-accreditatie van de Koningstheateracademie; de eerste cabaretopleiding in Nederland op hbo-niveau. 

Harry Verhoeven wordt met de Brabant Bokaal gewaardeerd voor zijn tomeloze en veelzijdige inzet en ambassadeurschap voor de klassieke ambachten, de ambachtsman en de kunst in het algemeen en voor zijn initiatief en inspirerende inspanningen voor ’t Techniekhuys te Veldhoven in het bijzonder. 

Bij Peter-Louis Vrijdag was zijn inspirerende rol als oprichter van het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard aanleiding om hem de Brabant Bokaal uit te reiken. Hij wordt door het Cultuurfonds geroemd voor zijn bevlogen en tomeloze inzet voor dit museum gedurende vele jaren en voor zijn rol als moderne mecenas. 

Filmportretten gemaakt door Stijn van der Loo voor de Brabant Bokaal.