Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen

Het bestuur van het Cultuurfonds Noord-Brabant kent de Brabant Bokalen 2020 toe aan Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.
23 september 2020
Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen
Fotocredits:
Laureaat Pieter van den Broek. Foto: Lilian Verhappen

Pieter van den Broek (Bergeijk)

Van den Broek ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange inzet en passie voor de muziek en het culturele verenigingsleven én voor zijn inspirerende spilfunctie in muziekeducatie voor jonge muzikanten in de regio Bergeijk.

Ineke Strouken (Oirschot)

Foto: Marc Bolsius

Strouken krijgt de onderscheiding voor haar gedreven, vasthoudende en langdurige inzet voor het Brabants immaterieel erfgoed, waaronder tradities uit het dagelijkse leven. Door haar bijdrage is de maatschappelijke relevantie van levend erfgoed op de kaart gezet.

Tony Vaessen (Waalre)

Foto: Marc Bolsius

Vaessen wordt geëerd voor zijn bijzonder indrukwekkende bijdrage aan het gildewezen en de volkscultuur in Brabant en ver daarbuiten, in het bijzonder als hoofdman bij het Sint-Martinusgilde uit Waalre. Daarnaast is Vaessen actief als vicevoorzitter bij de Stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden.

Laureaten

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project dat ze willen ondersteunen.

Over het  Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is bevlogen voorvechter van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de twaalf provinciale afdelingen.