Brabantse boekhandels krijgen Brabants Boek Present cadeau

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt schenken dit jaar het Brabants Boek Present aan Brabantse boekhandelaren. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen hebben zij een zwaar jaar achter de rug. Daarom worden 15.000 exemplaren van Tijdelijk Verblijf van Vrouwkje Tuinman verdeeld over zeventig boekwinkels.
10 mei 2021
Brabantse boekhandels krijgen Brabants Boek Present cadeau

Brabants Boek Present

In Tijdelijk verblijf schetst Vrouwkje Tuinman hoe een moeder en haar kinderen uit Eindhoven slag na slag pogen te overleven door hun plichtsbesef en de overtuiging dat het in deze ‘stad van de toekomst’ geen zin heeft nog over het verleden te praten.

Sinds 2019 krijgt elk jaar een andere Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present krijgen lezers van 4 september t/m 3 oktober 2021 cadeau bij besteding van €12,50 in Brabantse boekhandels. Boekhandelaren kopen dit geschenk normaliter tegen gunstige voorwaarden in.

Het werk van Vrouwkje Tuinman én de boekwinkels verdienen een groot publiek, ook in tijden van corona. Dit jaar duurt de actie met het Brabants Boek Present niet een week, maar een hele maand. Met deze verlenging van de actie kunnen boekhandelaren de coronamaatregelen handhaven en op een verantwoorde manier publiek naar de winkel organiseren.

Hart onder de riem

Met de eenmalige geste wil het Cultuurfonds Noord-Brabant de Brabantse boekhandelaren een hart onder de riem steken. “De boekhandelaren zijn onze belangrijkste partners in dit project. Bovendien gunnen we alle Brabantse boekliefhebbers de kans om de indrukwekkende novelle van Vrouwkje Tuinman te lezen”, aldus Jan Speelman van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Elk jaar verbinden het Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt meer winkels aan het project. Met deze actie is het mogelijk om het Brabants Boek Present nog breder onder de aandacht te brengen bij een nog grotere groep lezers.

Ad Quist van Boekhandel Quist in Bergen op Zoom: “Al twee jaar doen we enthousiast mee met het Brabants Boek Present. Dat we in deze tijd de boeken cadeau krijgen ervaren we als een hartverwarmend gebaar. We kijken er naar uit om in september onze bezoekers van de boekwinkel te trakteren op het werk van Vrouwkje Tuinman.”

Maand vol activiteiten

De hele maand september staat in het teken van het Brabants Boek Present. Tilt organiseert een coronaproof boektour met Tuinman: bij boekwinkels, leeskringen en bibliotheken kunnen lezers en boekhandelaren met de schrijfster in gesprek over haar boek.

Meer informatie is te vinden op Brabantsboekpresent.nl

Het Brabants Boek Present wordt dit jaar uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Cossee.