Brabantse schoolpleinen gaan groen kleuren

Cultuurfonds Noord-Brabant werkt mee aan gezonde, klimaatbestendige en avontuurlijke schoolpleinen.
's-Hertogenbosch, 7 maart 2018
Brabantse schoolpleinen gaan groen kleuren

Stoeptegels eruit; gras, bomen, struiken, bloemen en groenten erin! Brabantse schoolpleinen van de toekomst zijn gezond, klimaatbestendig en avontuurlijk. Dat is het toekomstbeeld van de provincie Noord-Brabant, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Jong Leren Eten. We hebben de krachten gebundeld om zoveel mogelijk scholen en gemeenten enthousiast te krijgen voor dit idee. 

Het hogere doel van dit project is dan ook: gezonde burgers die zich bewust zijn van natuur, klimaat en gezondheid en zich actief inzetten voor hun dagelijkse leefomgeving’. 

Impuls
We willen een financiële, organisatorische en communicatieve impuls te geven aan de Brabantse scholen. De provincie trekt er de komende vier jaar € 1,6 miljoen euro voor uit. Ook de vier Brabantse waterschappen trekken €600.000 voor het project uit. Dit jaar kunnen de eerste 50 basisscholen daar al van meeprofiteren.

Subsidieregeling
Naar verwachting wordt de subsidieregeling in april opengesteld. De provincie subsidieert maximaal 50% van de inrichtingskosten van groene schoolpleinen, tot een maximum van € 10.000 euro per plein. Met de bijdrage van de andere projectpartners is € 14.000 euro per schoolplein beschikbaar.

Zelf een aanvraag doen? Meer informatie via de website van de Provincie Noord-Brabant.