Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

Cathelijne Broers is per 1 november 2020 directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.
11 juni 2020
Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds
Fotocredits:
Janiek Dam

Cathelijne Broers was sinds 2002 werkzaam bij De Nieuwe Kerk/ Hermitage Amsterdam, vanaf 2011 als algemeen directeur. Eerder werkte ze bij de NOS en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Cathelijne Broers heeft kunstgeschiedenis en bedrijfskunde gestudeerd.

Cathelijne Broers: “In mijn baan als directeur van twee musea zonder collectie, heb ik geleerd wat het is om iets te maken en om samen te werken met andere instellingen. Het grootste cultuurfonds van Nederland biedt mij de mogelijkheid om mij in te zetten voor de cultuur in brede zin. En of het nu bezuinigingen zijn, corona of andere tegenwind, cultuur blijft een belangrijk bindmiddel in de maatschappij. Een sterk Prins Bernhard Cultuurfonds kan in alle tijden een belangrijke rol vervullen. Daar wil ik mij graag voor inzetten”.

Pauline Meurs, voorzitter Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds: “Het fonds heeft een stevige positie opgebouwd als private cultuurfinancier. Die positie koesteren wij en willen we graag met de nieuwe directeur verder uitbouwen. Uiteraard zal Cathelijne Broers daarbij haar eigen accenten leggen. Wij kijken uit naar de samenwerking”.