Cultuurfonds Caribisch Gebied verbindt makers met zes rijkscultuurfondsen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied gaat samenwerken met de zes Nederlandse rijksfondsen om zo cultuurmakers te wijzen op ondersteuning die ze kunnen krijgen voor hun culturele projecten.
17 december 2021
Cultuurfonds Caribisch Gebied verbindt makers met zes rijkscultuurfondsen
Fotocredits:
Productie van La Dama Blanca, ondersteund door het Cultuurfonds Caribisch Gebied

Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlands Letterenfonds en het Filmfonds willen graag óók cultuurmakers uit het Caribisch deel van ons Koninkrijk helpen om hun projecten te realiseren. Met een speciaal informatiepunt en hulp bij het doen van een aanvraag gaat het Cultuurfonds Caribisch Gebied daar vanaf januari 2022 mee aan de slag. 

Initiatief om de Nederlandse cultuursubsidies open te stellen en toegankelijker te maken voor aanvragers van de drie bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en St. Eustatius en de drie Caribische landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten komt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  Het gaat in eerste instantie om een pilot van negen maanden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) ondersteunt steunt dezelfde werkterreinen als het Nederlandse Cultuurfonds om cultuur en natuur op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, St. Eustatius en Saba te waarborgen en te stimuleren. Het Caribisch fonds krijgt ondersteuning vanuit het Cultuurfonds in Nederland en kan jaarlijks meer dan 170 projecten mede mogelijk maken.