Cultuurfonds draagt bij aan Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs krijgt in 2019 een vervolg. Nieuw is dat de prijs, waarbij het publiek de winnaar bepaalt, dit jaar bestaat uit een geldbedrag van € 10.000, beschikbaar gesteld door het Cultuurfonds.
6 mei 2019
Cultuurfonds draagt bij aan Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019

Publieksverkiezing
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs werd vorig jaar gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het grootste kunsttijdschrift van Nederland. De Tentoonstellingsprijs is een publieksverkiezing: een vakjury selecteert uit het tentoonstellingsaanbod een top 10, waarna het publiek de winnaar bepaalt. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien zijn in een Nederlands museum. De verkiezing geeft meer inzicht in de drijfveren van mensen om tentoonstellingen te bezoeken. Winnaar van de eerste editie is de tentoonstelling ‘Nineveh’ van Rijkmuseum van Oudheden in Leiden.

Prijzen
De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Nieuw is de geldprijs voor het winnende museum van € 10.000, door het Prins Bernhard Cultuurfonds beschikbaar gesteld. Onder het stemmende publiek wordt dit jaar een reis verloot voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence door SRC reizen.

Vakjury
Een vakjury bepaalt de 10 genomineerde tentoonstellingen. Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, is juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift.

Stemprocedure en uitreiking
Eind augustus 2019 worden de 10 genomineerde tentoonstellingen bekend gemaakt door de juryleden. Hierna krijgt het publiek een maand de kans een stem uit te brengen op hun favoriet. In oktober 2019 wordt de tentoonstelling met de meeste stemmen bekend gemaakt tijdens een publieksdag.

Kijk voor meer informatie op www.museumtijdschrift.nl