Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Klokhuis

Of het nu gaat om oorlog, wetenschap of slavernij, Het Klokhuis maakt ieder canon-onderwerp inzichtelijk.

Klokhuis weet wel raad met de canon
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Img25626 orig

Ieder kind wordt op een bepaald moment in zijn leven bewust van de wereld om zich heen. Dit moment staat centraal in de muziekvoorstelling Dochter van Kika Sprangers.

Kika, de dochter
  • muziek
Landelijk
20220517 Onnerpolder5

Ten zuiden van de stad Groningen ligt het weidevogelgebied Onnerpolder. Een typisch veenweidegebied. Maar aan de Zuiderhooidijk nabij Onnen ligt een bijzonder stukje bos dat een risico vormt voor broedende weidevogels.

Veilige haven voor weidevogels
  • natuur
Groningen
Laarzen

Waarom zijn schoolpleinen vaak van die grijze, stenen vlaktes? De Bosbergschool in Hollandsche Rading doet het anders. Daar hebben ze een groen schoolplein!

Wormen zijn welkom op De Bosbergschool
  • natuur
Landelijk
EEF LIGGEND KASTEEL GEERT 8

Stichting Kunstspoor Noord-Beveland viert in 2023 een bijzonder jubileum: 25 jaar van kunst en cultuur op het prachtige 'Eindeloos Eiland'. Om deze mijlpaal te vieren heeft Kunstspoor een ambitieus plan opgezet: een groot kunstwerk op diverse plekken in Noord-Beveland. Naast de jaarlijkse kunstroute worden in 2023 vele extra activiteiten georganiseerd, en de betrokkenheid van de inwoners staat hierbij centraal.

Een groots kunstwerk voor het 'Eindeloos Eiland'
  • beeldende kunst
Zeeland
24classics

Nieuw publiek voor klassieke muziek. Dat is het doel van het nieuwe tweejaarlijkse muziekfestival Re:ply to all.

Re:ply to all, spiksplinternieuw muziekfestival
  • muziek
Landelijk
Luister we eten 2

Bijzondere borden die muziek maken, bestek dat met je communiceert, en een tafel die tegen je praat. En boven op die tafel: gerechten die je niet alleen proeft, maar die al je zintuigen prikkelen. Het klankdiner Luister, we eten is veel meer dan gewoon uit eten gaan.

Een pratende tafel
  • theater, dans en film
Landelijk
Wittgenstein project 1 Foppe Schut

In 2001 werd, diep verborgen in zijn bibliotheek, kamermuziek gevonden geschreven voor Paul Wittgenstein. Muziek die hij tijdens zijn leven niet met anderen wilde delen.

Wittgenstein, de pianist met één hand
  • muziek
Landelijk
005be971ab597fc01745439da0443da8 Ontworpen liefde

Wat is de perfecte partner? En hoe is deze beïnvloed door de cover van bouquetreeks boeken? In de tentoonstelling Ontworpen Liefde krijg je een fascinerende inkijk in hoe design onze perceptie van liefde beïnvloedt. Deze tentoonstelling onthult hoe design een rol speelt in het vormgeven van onze romantische verwachtingen. Zelfs moderne liefdeszoektochten via apps zoals Tinder worden belicht, waarbij de verslavende aard ervan wordt blootgelegd.

Ontworpen liefde
  • beeldende kunst
Noord-Brabant
Header wietske

Wietske Postma studeerde 'Furniture Restoration' aan West Dean College in het Verenigd Koninkrijk. Na haar studie in Nederland aan het Hout- en Meubileringscollege wilde ze meer leren over het herstellen van oude meubels en andere waardevolle spullen.

Meubelrestauratie in Engeland
  • wetenschap
Landelijk