Cultuurfonds Drenthe steunt 37 projecten voor cultuur- en natuurbeheer

Het bestuur van Cultuurfonds Drenthe heeft € 86.100 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 37 projecten in de vierde vergadering van 2018. In 2018 is er door het bestuur in totaal € 354.980 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 139 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe.
20 december 2018
Cultuurfonds Drenthe steunt 37 projecten voor cultuur- en natuurbeheer
Fotocredits:
Steenuil door Martin Mollet

De toekenningen waren ook in het vierde kwartaal zeer divers. Enkele voorbeelden: 

Powervrouwen
Stichting Beeldenpark De Havixhorst kan rekenen op een bijdrage van € 6.000 voor de tentoonstelling Powervrouwen, die wordt gewijd aan drie ‘powervrouwen’ in de beeldhouwkunst: Charlotte van Pallandt (1898-1997), Maja van Hall (1937) en Eja Siepman van de Berg (1943).

Egbert Streuer
Stichting Drents Museum kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. In de tentoonstelling over Egbert Streuer komt een veelzijdigheid aan objecten, verhalen en anekdotes aan bod. De tentoonstelling kent een thematische indeling, waarbij vier belangrijke ‘personages’ van Egbert Streuer uitgelicht worden.

De Neanderthaler in Noord Nederland
Stichting Het Drentse Landschap kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor het uitgeven van het boek 'De Neanderthaler in Noord Nederland'. Dit publieksboek verteld het verhaal van Drenthe, waarvan de bewoning 50.000 jaar in de tijd wordt teruggezet. Een van de eerste vondsten uit die periode is de beroemde vuistbijl van Anderen, maar ook in de andere beekdalen zijn vondsten gedaan uit die tijd.

Muziekvereniging Excelsior
Muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de viering van hun 100-jarig jubileum met als thema Verbinding. Het volledige jubileumjaar van Excelsior staat in het teken van de verbindende rol die Excelsior in de samenleving heeft.

Steenuilenwerkgroep
Stichting Steenuilenwerkgroep kan rekenen op een bijdrage van € 3.000 voor het aanschaffen van klimgordels, nestkasten, een beamer en een laptop. De stichting faciliteert de 20 werkgroepen in Drenthe (circa 170 tot 220 vrijwilligers) om de bescherming van de steenuilen optimaal te kunnen uitvoeren. Daarnaast geven ze lezingen, lessen en excursies om het bredere publiek bewust te laten ervaren wat er zo bijzonder is aan het kleinste uiltje van ons land. In Drenthe zit de meest noordelijke populatie steenuilen van ons land.