Cultuurfonds Drenthe steunt 45 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in het tweede kwartaal van dit jaar aan 45 cultuur- en natuurprojecten in de provincie bijna € 95.000 toegekend.
Assen, 18 juli 2017
Cultuurfonds Drenthe steunt 45 projecten

Een speciale focus wordt gelegd op Popmuziek. Gezien de publieksbelangstelling, populariteit onder jongeren, amateurbeoefening en talentontwikkeling binnen de popmuziek ondersteunt de afdeling bijvoorbeeld festivals en producties.

€ 5.000 gaat naar het evenement Kunst aan de Vaart. Kunst aan de Vaart vindt ieder jaar plaats in het tweede weekend van september, en heeft zich ontwikkeld van een kleinschalige kunstroute in huizen langs de Vaart, tot een evenement van formaat met kunst in meer dan 40 panden, (klassieke) concerten, kunst langs en in de Vaart, Artists in Residence (AIR) en een avondconcert met diner op de Markt.

Loods13 ontvangt € 3.000 voor de theaterproductie Pluk de Dag!, waarbij 30 jongeren een week lang werken aan een voorstelling, in een lege tuinkas in Erica. Via dans, tekst en geluid vertellen de jongeren over wat ze bezighoudt in Zuidoost Drenthe. Ook verwerken ze het vertrek van de bloemkwekerijen naar goedkopere landen in Afrika en Oost-Europa. Wat is hiervan de impact in Erica en omgeving?

Bekijk alle toewijzingen van het tweede kwartaal.