Cultuurfonds Flevoland ondersteunt voor 53.000 euro 11 natuur- en cultuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het vierde kwartaal van 2021 voor 53.000 euro bijgedragen aan 11 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
16 december 2021
Cultuurfonds Flevoland ondersteunt voor 53.000 euro 11 natuur- en cultuurprojecten
Fotocredits:
Eiland in de verte

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze laatste ronde van 2021 is te vinden op een aparte pagina op onze website. 

Stichting Apollo

Het Apollo Ensemble brengt een bijzonder programma voor de kersttijd, met werken die zelden of nooit worden uitgevoerd: De Weihnachtshistoria van Schütz en de Weihnachtsgeschichte van Distler. Er is een concertreeks van acht concerten t/m 2 januari 2022, waarvan drie in Flevoland – Almere, Emmeloord en Lelystad. Daarnaast wordt in Flevoland een opname gemaakt op een bijzondere locatie. Deze opname wordt als betaald videoconcert aangeboden en wordt tevens gratis aangeboden aan alle zorginstellingen in Flevoland. Het Apollo Ensemble doet dit met acht zangers en tien instrumentalisten. 

Stichting de Meenthe

Eiland in de Verte is een openlucht theater spektakel op de havenkade van Urk. 120 Urkers en mensen uit de Noordoostpolder gaan onder leiding van een professioneel team aan de slag om een voorstelling te maken over de geschiedenis van Urk en dan met name over de sluiting van de Zuiderzee, de inpolderring van de Noordoost Polder, de dijk Lemmer-Urk, de maakbare polder van Lindenbergh en het visserij verleden. Deze voorstelling zal in de zomer van 2022 worden uitgevoerd.

Stichting Carillons Almere

De stichting Carillons Almere wil de Floriade Wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere/Flevoland in 2022 opluisteren met zes interactieve mobiele carillon-concerten. In een periode van zes maanden zal één dag per maand een Carillon Concert Dag plaatsvinden. De stichting en de stadsbeiaardiers van de gemeente Almere willen zo niet alleen Almeerse inwoners en inwoners elders uit de provincie, maar ook bezoekers "from all over the world" laten kennismaken met de beiaardcultuur van de Lage Landen.