Cultuurfonds Fryslân steunt 29 cultuur- en natuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 29 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bijdrage van in totaal 97.500 euro.
18 juni 2021
Cultuurfonds Fryslân steunt 29 cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
Stichting Stoereloer

Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze tweede ronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/fryslân.

Geef kleur aan de toekomst

Vereniging Dorpsraad Gerkesklooster/Stroobos ontvangt 5.000 euro voor een graffiti kunstwerk op de loods van Brakmeijer Shipyards. Het ontwerp wordt gemaakt op basis van ideeën van dorpsbewoners. Ook kunnen zij door middel van workshops kennis maken met de graffitikunst.

Publicatie Rock 'n Roll in Friesland

Uitgeverij Louise ontvangt 2.500 euro voor de publicatie 'Rock 'n Roll in Friesland'. Een boek met ruim veertig interviews over de geschiedenis van de Friese popcultuur tussen 1960 en 2000.

In Vlam en Fjoer

Stichting Stoereloer krijgt 3.000 euro voor het project In Vlam en Fjoer. Tussen 12 en 16 juli kunnen 75 kinderen per dag meedoen aan workshops op het gebied van beeldende kunst, theater en multimedia.

Ook een aanvraag doen?

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. Kijk hier voor het aanvraagformulier en de criteria waar een aanvraag aan moet voldoen.