Cultuurfonds Fryslân steunt voor ruim 65.000 euro 21 cultuur- en natuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het laatste kwartaal van 2021 aan 21 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bijdrage van in totaal 65.500 euro.
6 december 2021
Cultuurfonds Fryslân steunt voor ruim  65.000 euro 21 cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
Kibboets Franeker

Lees hier het nieuwsbericht in het Frysk.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze derde ronde is te vinden op onze website.

Educatieproject over de Otter

Stichting It Fryske Gea ontvangt € 3.000 voor het educatieprogramma over de otter voor basisschoolkinderen. Leerlingen leren welke gevaren de otter tegenkomt en wat er tegen gedaan wordt om de otter als ambassadeur van de natuur in Fryslân te behouden.

 Ut Liwwarder Bieroproer

Stichting BUOG ontvangt € 10.000 voor de muziektheatervoorstelling Ut Liwwarder Bieroproer in de binnenstad van Leeuwarden. In samenwerking met winkeliers en omwonenden maken ze een beeldende voorstelling met zang, dans, moderne muziek en rap over de bieroproer in 1487 waarbij Haarlems bier gedronken werd in plaats van het slechtere Leeuwarder bier.

Monument Kibboets Franeker

Stichting Historisch Centrum Franeker krijgt € 2.000 voor een monument bij de voormalige kibboets in Franeker ter nagedachtenis aan de bewoners die slachtoffer zijn geworden van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kibboets was een hachsjara, een Joodse landbouwschool waar jonge zionisten zich voorbereidden op emigratie naar Palestina.