Cultuurfonds Groningen investeert in 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 81.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het derde kwartaal van 2022 voor € 81.032 bijgedragen aan 22 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
12 oktober 2022
Cultuurfonds Groningen investeert in 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 81.000
Fotocredits:
Stichting Jonge Harten - Jubileumvoorstelling Bit by Bit

Hieronder lichten we enkele projecten toe die kunnen rekenen op een bijdrage in het derde kwartaal van 2022. De volledige lijst met toekenningen is te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Restauratie kerktuin met historische graven te Noordwolde

Het College van Kerkrentmeesters van de hervormde gemeente Noordwolde en Zuidwolde krijgt € 3.500 voor de restauratie van 34 grafmonumenten en de kerktuin rondom de Sebastianuskerk te Noordwolde. Veel werkzaamheden gaan uitgevoerd worden door vrijwilligers uit het dorp. De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Bouwman Boerema Fonds, één van de Cultuurfondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Muziekvereniging De Volharding De Wilp - Concert Top 2000 in concert 

Muziekvereniging De Volharding uit De Wilp kan rekenen op € 2.000 voor de organisatie van het Top 2000 concert op 26 november 2022 in het dorpshuis van De Wilp. Met het Top 2000 concert wil De Volharding, een vereniging bestaande uit 20 leden, in eigen dorp laten zien dat inwoners mooie muziek kunnen maken. De toekenning past binnen de doelstelling van het Cultuurfonds: cultuur laten doordringen tot in de haarvaten van de samenleving.

Stichting Jonge Harten - Jubileumvoorstelling Bit by Bit 

Stichting Jonge Harten krijgt € 6.000 voor de jubileumvoorstelling Bit by Bit van het Belgische gezelschap Moved by Matter. Jonge Harten is een jaarlijks festival in Groningen voor jongeren tussen de 12 en 29 jaar oud en heeft als doel de nieuwe generatie jongeren een stem te geven en te verbinden door middel van theater. De viering van het 25-jarig bestaan wordt in november 2022 geopend met de circusvoorstelling Bit by Bit in het Noorderplantsoen te Groningen.

Oproep aan verenigingen en stichtingen: blijf aanvragen indienen!

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds 

In de vergadering van 12 december 2022 behandelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het vierde kwartaal een investering krijgen. Deze voorstellen moeten uiterlijk 30 oktober 2022 online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.