Cultuurfonds Groningen steunt 21 cultuur- en natuurprojecten voor € 103.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het tweede kwartaal van 2021 21 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 103.250 toegewezen aan bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
23 juni 2021
Cultuurfonds Groningen steunt 21 cultuur- en natuurprojecten voor € 103.000

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. 

Hieronder lichten we enkele projecten toe die deze keer kunnen rekenen op een bijdrage. De volledige lijst met toekenningen is ook te vinden op onze website.  

Online platform De KultuurCentrale

Stichting VRIJDAG kan rekenen op een bijdrage van € 15.000 voor de bouw en ontwikkelfase van het online platform De KultuurCentrale.

De KultuurCentrale is dé online community voor iedereen in de provincie Groningen die op welke manier dan ook bezig is met kunst en cultuur. Verenigingen, organisaties, cultuurmakers, leveranciers  kunnen op het platform contact met elkaar maken waarbij vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Dit online platform is een initiatief van het KultuurLoket, de verbindende schakel in Groningen tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren.

Festival Roeg Klassiek 2021

Stichting Noordgedacht krijgt een bijdrage van € 3.000 voor de eerste editie van het festival Roeg Klassiek op 12 september 2021. Roeg Klassiek is een festival met live uitvoeringen van klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold (Midden-Groningen). De locaties van het festival zijn bijzonder en zeer divers: van een borgterrein tot een oude werf, van boerderij Hoog Hammen (bekend van de tv-serie Hollands Hoop) tot de oevers van ‘t Roegwold. Bezoekers van het festival fietsen van het ene concert naar het volgende en krijgen een unieke ervaring voorgeschoteld door de wisselwerking tussen muziek, natuur en cultuur.

Tentoonstellingsdrieluik ‘Verbinding in Beeld’

Museum Helmantel Westeremden, MuzeeAquarium Delfzijl en Museum Stad Appingedam, drie musea in de nieuwe gemeente Eemsdelta, organiseren een tentoonstellingsdrieluik met de titel ‘Verbinding in Beeld’. De samenwerking tussen de drie musea is nieuw en heeft als doel om de rijkdom aan cultuurhistorisch erfgoed en de hoge kwaliteit van de regionale beeldende kunst aan het publiek te presenteren. De tentoonstelling wordt gehouden van 14 augustus tot 15 november 2021. Museum Stad Appingedam is penvoerder van het samenwerkingsproject en ontvangt een bijdrage van € 7.500.   

Volgende vergadering

In de vergadering van 20 september 2021 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het derde kwartaal ondersteuning krijgen. Deze voorstellen kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.