Cultuurfonds Groningen steunt 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 80.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen draagt in het derde kwartaal van 2021 voor € 80.423 bij aan 22 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
28 september 2021
Cultuurfonds Groningen steunt 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim  € 80.000
Fotocredits:
Stichting WesterkwartierMakers

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Hieronder lichten we enkele projecten toe die kunnen rekenen op een bijdrage. De volledige lijst met toekenningen is ook te vinden op onze website.

Westerkwartier – muziektheaterproductie Westerkwartier Side Story

Stichting WesterkwartierMakers kan rekenen op een bijdrage van € 7.500 voor de muziektheaterproductie Westerkwartier Side Story. De productie vertaalt een bestaand verhaal (West Side Story) naar een streek en de lokale cultuur en eigenaardigheden. Het project draagt bij aan versterking van de culturele sector, cultuurparticipatie, talentontwikkeling, netwerkvorming en cohesie in het Westerkwartier.

Het Hogeland – video/audioregistratie Alle Psalmen

Stichting JSB Records heeft als doel het stimuleren van de Groninger orgelcultuur en vastleggen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde klassieke orgelmuziek. De stichting krijgt een bijdrage van € 2.500 voor het project Alle Psalmen. Op 6 orgels in verschillende kerken in de regio Het Hogeland worden 24 psalmen opgenomen en verspreid via een YouTube kanaal. Hierdoor kunnen in binnen- en buitenland orgelliefhebbers van deze opnames genieten. De toekenning draagt bij aan de promotie van Groninger orgels en de improvisatietechniek van organisten wordt onder de aandacht gebracht.

Volgende vergadering

In de vergadering van 6 december 2021 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het vierde kwartaal ondersteuning krijgen. Deze voorstellen moeten voor 24 oktober online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.