Cultuurfonds Groningen steunt 32 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 121.500.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2021 32 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 121.548 toegewezen aan bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
23 maart 2021
Cultuurfonds Groningen steunt 32 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 121.500.
Fotocredits:
Opera op het Hogeland

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage toe.

Opera op het Hogeland, Cavalleria Rusticana

Stichting de Oranjerie, een gezelschap gericht op de bevordering van bijzondere muziekproducties, krijgt een bijdrage van € 5.000 voor de uitvoering van de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagini in de periode van 17-22 augustus 2021. Bijzonder aan de uitvoering is de locatie, grote boerderij De Buitenhof tussen Bedum en Middelstum, en de samenwerking tussen professionals en goede amateurs.

Theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken

Stichting Jonge Sla kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken. Met deze productie wil Stichting Jonge Sla het eeuwenoude verhaal van Shakespeare overbrengen aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar oud. Ten onrechte wordt het oeuvre van Shakespeare vaak als zwaar en moeilijk geduid. Door Hamlet aan deze doelgroep aan te bieden wil Stichting Jonge Sla een jong publiek juist vroeg laten kennismaken met deze klassieker. De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het De Graaf-Drijvers Fonds, één van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Groningen.

Podcastserie archeologie in het landschap van Groningen

Stichting Erfgoedpartners krijgt een bijdrage van € 5.000 voor de digitalisering in tekst en beeld van twintig belangrijke archeologische objecten en/of locaties in de provincie Groningen en het maken van een serie korte podcasts over tien van deze plekken. Groningen heeft een eeuwenoud cultuurlandschap vol waardevolle archeologische plaatsen en Erfgoedpartners wil hiermee een groter publiek interesseren voor archeologie en landschap in deze provincie. Door de vele partijen die zijn betrokken, is er een breed draagvlak gecreëerd.

Volgende vergadering en alle toekenningen

In de vergadering van 21 juni 2021 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Groningen de aanvragen die in het tweede kwartaal ondersteuning krijgen. Deze voorstellen kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.

Alle toekenningen van het eerste kwartaal van 2021 zijn ook terug te vinden op onze website!