Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Maxresdefault

Bij het Festival of the Drums draait alles om de krachtige en ritmische wereld van drums, trommels en percussie.

Viering van ritme
  • muziek
Flevoland
50 jaar Bijlmer

In 2024 is het dertig jaar geleden dat de Bijlmer een transformatie onderging. Bijlmer Oral History onderzoekt en documenteert het verloren erfgoed van de Amsterdamse woonwijk.

Levend erfgoed van de betonnen Bijlmer
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Oxygen delusion

Strakke choreografieën, beeldende illusies en een mix van dansstijlen. Delusion is Jennifer Romen's eerste avondvullende dansvoorstelling.

Choreograaf Jennifer Romen bestormt het theater
  • theater, dans en film
Landelijk
Op de grond

Stap binnen in Diana Scherer's atelier, waar zij kunstmatige leefomgevingen maakt en haar kunstwerken hierin op laat gaan met behulp van aarde, zaden, licht en ondergrondse sjablonen. 

De verweven werelden van Diana Scherer
  • beeldende kunst
Noord-Holland
Mosterdzaad

Er was er maar één van in heel Nederland en die staat op Ameland: een mosterdmolen. Maar nu mag ook Stadskorenmolen De Vlijt in Meppel zichzelf een echte mosterdmolen noemen, de eerste op het vasteland.

Geen mosterd na de maaltijd
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Img25092 orig

In de schilderachtige omgeving van Giethoorn, waar de waterwegen en met riet gedekte daken een idyllisch decor vormen, is in de zomer van 2023 de theatervoorstelling Fanfare te zien. 

Nederlandse filmgeschiedenis op de planken
  • theater, dans en film
Overijssel
What freedom is to me homage 2022

Wat betekent vrijheid wanneer je opgroeit als zwarte man? Of als queer persoon? Kunstenaar Isaac Julien strijdt in zijn poëtische video-installaties voor gelijke rechten voor iedereen, met specifieke aandacht voor de zwarte en queer identiteit. De overzichtstentoonstelling Isaac Julien: What Freedom Is To Me in het Bonnefantenmuseum in Maastricht toont zijn belangrijkste (video)werk tot nu toe.

Wat is vrijheid voor jou?
  • beeldende kunst
Landelijk
Jeroen vdw actie groot AKG

In een tijd van snelle veranderingen om ons heen, vergeten we soms hoe het vroeger was. Ooit waren we afhankelijk van de kracht van de wind en het klotsen van water voor ons dagelijks brood. Deze manier van graan malen heeft diepe wortels in de Nederlandse geschiedenis, en daarom is het belangrijk dat we dit culturele erfgoed bewaren.

Hoe scheid je het kaf van het koren?
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Restauratie rechtenvrij

Het NRC een serie handboeken uitgebracht, waarin de kennis van verschillende vakdisciplines in de restauratie wordt beschreven. Deze handboeken worden gecompleteerd.

Bevorderen restauratiekennis
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
42871 1 letsbecomefungal01

In een wereld waar de fascinatie voor schimmels en mycelium groeit, is het boek Let’s Become Fungal! een welkome toevoeging. 

Let's Become Fungal
  • beeldende kunst
Landelijk