Cultuurfonds Noord-Brabant investeert in 59 projecten met € 338.850

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het eerste kwartaal van 2022 voor € 338.850 bijgedragen aan 59 bijzondere cultuurprojecten in de provincie.
29 maart 2022
Cultuurfonds Noord-Brabant investeert in 59 projecten met € 338.850
Fotocredits:
Stichting Oda Film. Foto: Erry Dortmans

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk is.  De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde is te vinden op een aparte pagina.

Oda - Vlucht door de eeuwen

Stichting Oda Film kan voor haar project Oda - Vlucht door de eeuwen, rekenen op € 10.000. De filmproductie vertelt het verhaal van de Oda legende, de blinde prinses met bijzondere gaven waaraan het dorp haar naam dankt (St Oda Rode). Jong en oud werken samen met als doel het natuurschoon en de gemeente op een originele manier op de kaart te zetten en de Oda-legende door te geven aan de volgende generatie. Het project wordt technisch en artistiek begeleid door regionale professionals die werkzaam zijn in de filmindustrie. De actie-avonturenfilm over Meierijstad en Brabant gaat eind dit jaar in première.

Brabant Koor 

Brabant Koor kan voor haar twee concerten ‘A Child of Our Time’ rekenen op een bijdrage van € 7.500.‘A Child of Our Time’ van componist Michael Tippett is zelden live te horen. Hij schreef het werk in de periode 1939-1941. De compositie is een aanklacht tegen oorlog en geweld, armoede en verdrukking; ruim 75 jaar na WOII nog steeds actueel. Brabant Koor, vier solisten en Kamerata Zuid brengen het werk ten gehore. In koor en orkest zingen en spelen studenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts mee. De concerten vinden plaats op 21 en 22 april 2022 in het Muziekgebouw Eindhoven en de Concertzaal Tilburg.

Stap op de Rode Loper! 

Stichting Samenleving & Kunst Amsterdam kan voor het educatieproject Stap op de Rode Loper! rekenen op een bijdrage van € 3.750. Zo’n 850 vmbo’ers uit de bovenbouw maakten op 21 maart op speelse en interactieve wijze kennis met literatuur. Naast ontmoetingen met populaire schrijvers bood het programma workshops rap, columns, gedichten, spoken word, striptekenen, vloggen en boekomslagen maken. Alle activiteiten vonden plaats in culturele instellingen in Eindhoven. Ter voorbereiding in de klas werd het Boek van de Schrijvers ontwikkeld. Voor het vervolgtraject is er een docentenboek met kant-en-klaar lesmateriaal en een serie binnen- en buitenschoolse workshops ontwikkeld.